Sinds de uitbraak van het coronavirus is het gebruik van internet fors gestegen. Omdat mensen veel meer tijd binnenshuis doorbrengen en elkaar veel minder ontmoeten, lijkt het internet de ideale manier te zijn om contacten te onderhouden. Tegelijkertijd willen mensen zich juist nu zo veel mogelijk op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Dat kan ertoe leiden dat het internet overbelast zou raken. Grote spelers in de markt hebben daarom inmiddels maatregelen genomen om te voorkomen dat het internet vastloopt.
Wat we allemaal via het internet doen
We zijn met meer mensen online, we zijn vaker online en we gebruiken meestal meerdere diensten tegelijk. Uit de informatie op de website blijkt dat er veel aanbieders zijn. Lang niet iedere klant is natuurlijk even actief, maar toch is de consumptie van internetdiensten haast ongemerkt flink uitgebreid:
Nederland loopt op het gebied van internet in de voorhoede, want bij ons heeft een zeer hoog percentage van de bevolking een internet aansluiting thuis. Opvallend is overigens dat in ons land het internetgebruik tijdens de coronacrisis met ongeveer een derde is gestegen, terwijl dat wereldwijd maar liefst zeventig procent is. Overigens lijkt de capaciteit van het internet vooralsnog voldoende te zijn.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.