Hoe beveilig je je huis? 4 handige tips · Foto('s): 
RECLAME

Hoe beveilig je je huis? 4 handige tips

dinsdag 25 oktober 2022

LEEUWARDEN – Een goede beveiliging van je woning is essentieel. Inbrekers doen er namelijk gemiddeld 30 seconden over om een slecht beveiligde woning binnen te treden. Maar hoe kun je je woning optimaal beveiligen? Wij geven je 4 handige tips!

Tip 1: Gebruik SKG gecertificeerde sloten

Goede sloten mogen niet ontbreken als jij je huis wilt beveiligen. Het beste kies je voor hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk. Zo ben je zeker dat het inbraakveilig is. Ook je ramen en schuifpuien moeten goed op slot kunnen. Heb je een schuifpui die niet meer zo goed sluit? Dan is het dus tijd om je schuifpui te vervangen. Hetzelfde geldt voor je ramen. Zodra je goede sloten hebt, mag je natuurlijk niet vergeten om je ramen en deuren te sluiten voordat je je huis verlaat. Ga je een nieuwe voordeur kopen? Let dan ook op het materiaal van de deur. Een industriële voordeur is bijvoorbeeld een goede keuze, omdat daar vaak staal of aluminium in verwerkt zit.

Tip 2: Schrik inbrekers af met veiligheidsverlichting

Ook met veiligheidsverlichting kun jij je woning beschermen tegen inbraak. De verlichting springt aan wanneer er beweging wordt waargenomen door de sensoren. Dit schrikt inbrekers af waardoor ze je woning niet betreden. Als bijkomend voordeel heb je dat je niet meer naar je sleutels hoeft te tasten in het donker. Dat is wel zo handig!

Tip 3: Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem werkt erg doeltreffend tegen inbraak. Daarom is het sterk aangeraden om er een te kopen. Er zijn natuurlijk verschillende soorten om uit te kiezen. Maar een van de beste opties is een slim alarmsysteem. Het biedt je namelijk heel wat mogelijkheden en is erg handig. Zo stuurt het bij inbraak een melding naar je telefoon. Daarnaast kun je het verbinden met andere smart home producten om bijvoorbeeld lichten in je huis te laten aangaan.

Tip 4: Wek de illusie dat je thuis bent

Als inbrekers denken dat je thuis bent, is de kans veel kleiner dat ze je huis proberen binnen te komen. Daarom is het altijd een goed idee om de indruk te wekken dat je thuis bent. Dat kun je op verschillende manieren. Als je smart home producten hebt, kun je bijvoorbeeld je televisie of verlichting om de zoveel tijd laten aangaan met behulp van timers.Het is ook mogelijk om de hulp van je buren in te schakelen en hen te vragen om de post weg te halen. Of om wat spullen voor je deur te leggen.

Slaap op je twee oren in een beveiligde woning

Ook als de kans op inbraak in jouw beurt klein is, is een goede beveiliging geen overbodige luxe. Het zorgt er namelijk voor dat jij op je beide oren kunt slapen. Gun jezelf die gemoedsrust! Moeilijk is het ook niet om je huis te beveiligen. Zorg voor goede sloten, gebruik veiligheidsverlichting, installeer een alarmsysteem en wek de illusie dat je thuis bent. Makkelijk toepasbare tips die je zoveel veiliger laten voelen!

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?