Herstart TTS schuivers komt schoorvoetend op gang · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

Herstart TTS schuivers komt schoorvoetend op gang

dinsdag 01 februari 2022

SURHUISTERVEEN – Na slechts 10 weken  online dammen was er eindelijk weer gelegenheid voor de Feanster dammers om elkaar aan wederzijdse kant van het 100 velden bord te ontmoeten. Niet alle leden waren al zover dat ze het aandurfden.

Voorzitter Karel de Bruin kon echter een tiental gemaskerde mannen welkom heten en het hernieuwde voorlopige tempo meedelen waarna vlug plaats werd genomen achter het bord want deze vervroegde sluitingstijd en daarmee speeltijd brengt de nodige spanning teweeg. Zoals vanouds werd er volop strijd geleverd wat weer uit de uitslagen blijkt. Geen enkele remise kwam voor in de lijst.

Het aangepaste kapsel van Symen Atsma bleek een gouden vondst te zijn want de overwinning tegen Tjipke Vlasma leverde 3 punten op.

Bareld Bekkema kreeg te maken met een tegenstander Jon Hiemstra die zich regelmatig op Lidraughts laat zien. Deze oefeningen op dit platform brachten Jon met een beetje geluk de drie punten.

Karel de Bruin ruikt ook nog titelkansen en wist de koploper Ate Oosterhof in een dammeneindspel zijn wil op te dringen.

Gerrit Terpstra blijft ook in de race en wist na een foute voortzetting van zijn tegenstander Haye Wittermans optimaal te profiteren.

Cees Dijkstra tenslotte kent ook een uitermate sterk seizoen. Op secure wijze wist hij Jan Kunnen in een positiespel zijn wil op te leggen zodat deze na eerst een brikje te moeten offeren ook de pot verloor.

Aan de kop van de ranglijst neemt door deze resultaten de spanning toe. Het lijkt erop dat een zestal spelers de dienst gaan uitmaken wie de kampioensschaal in ontvangst gaat nemen.

A.s. zaterdag moet het zaterdagteam alweer optreden in de landelijke competitie. De uitwedstrijd tegen de reserves van Heerenveen-Mildam staat op het programma.

Detailuitslagen:
Haye Wittermans – Gerrit Terpstra 0-3
Jan Hiemstra – Bareld Bekkema 3-0
Cees Dijkstra – Jan Kunnen 3-0
Symen Atsma – Tjipke Vlasma 3-0
Karel de Bruin – Ate Oosterhof 3-0

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?