Harkemase Boys kan niet stunten tegen FC Volendam · Foto('s): RTV NOF | Hielke de Graaf
  RTV NOF | Hielke de Graaf

Harkemase Boys kan niet stunten tegen FC Volendam

dinsdag 18 oktober 2022

HARKEMA – Dinsdagavond stond op sportpark De Bosk in Harkema de eerste ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi Harkemase Boys tegen FC Volendam op het wedstrijdformulier.

Derde divisionist Harkemase Boys bereikte het hoofdtoernooi door via strafschoppen te winnen bij het een klasse hoger spelende Scheveningen. Bijna 3.000 toeschouwers zagen hoe Harkemase Boys met 1-5 verloor van Eredivisionist FC Volendam.

In de 15e minuut kwam FC Volendam op een 0-1 voorsprong door een goede aanval van Robert Mühren waardoor Imran Nazih via de paal binnenschoot. In de 31e minuut was er een hard schot van Berwout Beimers, keeper Filip Stankovic pareerde dat schot nog maar in de rebound maakte Jhurrey Margaritha de 1-1. Net voor rust maakte Robert Mühren de 1-2.

Tweede helft

Een tegenvaller was er voor Harkemase Boys dat zonder uitblinker Berwout Beimers verder moest in de tweede helft. Een prachtige aanval was er in de 49e minuut van Harkemase Boys, Jhurrey Margaritha legde de bal klaar met een hakje voor Thomas Prinsen. Hij lobde de bal net over het doel. Robert Mühren kwam in de 64e minuut 1-op-1 met Erick Jansema maar schoot uiteindelijk naast. Eén minuut later was er een schot die stijf in de kruising viel van El Kadiri vanaf de rand van de zestien 1-3. In de 76e minuut werd het ook nog 1-4. Lequincio Zeefuik kreeg de treffer achter zijn naam. Ibrahim el Kadiri maakt in de 80e minuut zijn tweede van de avond voor FC Volendam: 1-5 wat tevens de eindstand werd deze dinsdagavond in Harkema.

Auteur: Erik Visser | RTV NOF

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00