KV Granaet 1 verliest thuisduel van KV Flamingo’s 1 · Foto('s): KV Granaet 1
  KV Granaet 1

KV Granaet 1 verliest thuisduel van KV Flamingo’s 1

zondag 03 februari 2019

Zaterdag 2 februari stond voor de selectie van de KV Granaet het duel met KV Flamingo’s op het programma. De Granaet 2 mocht het spits afbijten tegen de Flamingo’s maar kwamen na 60 minuten spelen niet verder dan een stand van 14-18 waardoor zij de punten niet in Dokkum konden behouden. Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van de Granaet om ervoor te zorgen dat de punten werden behouden in Dokkum. Het team van deze week was de D1 die het goede voorbeeld hadden getoond in de middag door met 12-1 te winnen van Wik ’34 D3.

Iets wat verlaat floot de scheidsrechter om 20:05 voor het begin van de wedstrijd. Dat Flamingo’s was gekomen om de punten mee te nemen naar Buitenpost werd snel duidelijk voor de Granaet, Flamingo’s schoot met scherp waardoor de Granaet vanaf het begin achter de feiten aan liep. Doelpunten van Lisanne, Jelle en Daniël zorgden voor een 5-8 achterstand. Een blessure aan de kant van de Granaet resulteerde in een vroege wissel, Anne-Ruth kwam in de plaats van Selle. De wedstrijd werd hervat maar de Granaet kon geen aansluiting vinden bij de uitploeg uit Buitenpost. Zij wisten de stand verder uit te breiden tot een 6-11 ruststand. De spelers van de Granaet zochten snel de kleedkamer op zich te herpakken. Er werd benadrukt om als één team te spelen en de juiste mensen te zoeken. Het tamme spel wat in de eerste helft op het speelveld was gezet moest snel vergeten worden. De Granaet moest het publiek het speelplezier en de strijdlust van de afgelopen weken tonen. Het was voor de Granaet namelijk niet voor het eerst dat ze in de rust achterstonden.

Dat het beeld van de eerste helft zich zou voortzetten in de tweede helft was een hoop voor de Flamingo’s. Echter, was dit niet het beeld wat de Granaet aan het publiek wou vertonen. Het scorend vermogen van beide ploegen nam na de rust sterk toe waardoor binnen enkele minuten een stand van 10-14 op het scorebord stond, mede door doelpunten van Lisanne, Gerben en Ronald zocht de Granaet de aansluiting bij de uitploeg. Waar de Granaet hard moest werken om doelpunten te maken leek het de Flamingo’s steeds gemakkelijker om de korf van afstand te vinden. Een wissel kon mogelijk zorgen voor nieuwe strijdlust. Karsten, wie gewisseld werd voor Ronald, kon zijn kwaliteiten meteen tonen door het afronden van een verdiende strafworp. Met nog een kwartier op de klok was het de Granaet die er een schepje boven op moest doen mochten zij de punten nog behouden. De strijdlust werd verhoogd waarna meer duels werden, dit resulteerde ook in doelpunten. Marieke, Lisanne en Karsten wisten in de slot minuten nog wel doelpunten te maken maar tegen de precisie waarmee Flamingo’s van afstand schoot was weinig meer in te brengen. Bij een eindstand van 18-24 floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Een wedstrijd zoals deze gespeeld werd om zaterdag 2 februari tegen Flamingo’s resulteerde in een eindstand waar de Granaet niet op had gehoopt maar wel veel uit opgemaakt kan worden. Strijdlust, passie en plezier zijn de aspecten waar de Granaet op moet inspelen de komen de wedstrijden. Ze willen hierdoor als selectie nogmaals graag het publiek, in speciaal de D1, bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd. Volgende week speelt de selectie van de Granaet uit in Roden tegen Noordenveld waar het tweede 18:30 en het eerste 19:45 speelt. De eerstvolgende thuiswedstrijd welke op papier staat is tegen V&V op 16 februari waar de Granaet start om 19:00 met het tweede waarna het eerste om 20:15 speelt. Graag zien ze het publiek dan ook weer in groten getale op de tribune.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00