Geslaagd darttoernooi bij VV Dokkum · Foto('s): Ate van der Kooi
  Ate van der Kooi

Geslaagd darttoernooi bij VV Dokkum

zondag 28 februari 2016

Op vrijdagavond 26 februari werd in de kantine van de VV Dokkum een darttoernooi gespeeld door leden en vrijwilligers van de plaatselijke voetbalvereniging. Organisatoren Frederik Keegstra, Roel de Jong en Alex van der Wal hadden zestien darters bij elkaar weten te krijgen en in “vier poules van vier” gingen de mannen én vrouw om 19:30 uur van start.

Al snel bleek welke darters serieus in vorm waren deze avond. Jelke Brandsma, Leroy Gallas, Frederik Keegstra en Robin Koree bleven ongeslagen in hun poule en gingen de kwartfinales met vertrouwen tegemoet. Met de nummers twee van de andere poules bleven er dus acht man over. De enige vrouw, Jantina Luigjes, was helaas niet opgewassen tegen het mannelijke geweld. Alleen Sybren Oegema wist een poulewinnaar (Jelke Brandsma) te verslaan en sloop zo mooi de halve finale in. Frederik, Leroy en Robin klaarden hun klusje ook, tegen respectievelijk Joeke Vellema, Jacob Kobus en Patrick van der Velde.

Op Robin en Frederik stond vandaag echter geen maat. Ze “speerden” iedereen van het bord en stonden dan ook terecht tegenover elkaar in de finale. De kleine finale tussen Leroy en Sybren werd gewonnen door Leroy en werd daarmee derde. De finale werd echter een makkelijke prooi voor Frederik Keegstra. Hij verloor de gehele avond maar vier legs (allemaal in de poulefase) dus in de knock-out rondes gaf hij geen leg cadeau. Dan mag je jezelf wel de winnaar noemen. Van harte! Robin Koree was “the best of the rest” en speelde een uitstekend toernooi. De hoogste finish deze avond was voor Joeke “De Mus” Vellema. Hij gooide in een poulewedstrijd maar liefst 116 punten uit en werd daarmee winnaar van een leuke prijs.

De prijzen werden mede mogelijk gemaakt door PD Automaterialen, De Spar, Electroworld Talsma, Raadsma IJzerhandel, Bauke Talsma en Albert Heijn Supermarkten. Bedankt! Zo kregen alle winnaars een leuk pakketje. Al met al was het dus een prima avondje, met een klein clubje gezellige en fanatieke darters die er een mooi toernooitje van wisten te maken.

(C) Verslag: Jacob Kobus

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Geslaagd darttoernooi bij VV Dokkum · Foto('s): Ate van der Kooi
  Ate van der Kooi

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?