Gemeenteraad kiest voor woningbouw aan de Kloosterlaan Noord en Elingsloane · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Gemeenteraad kiest voor woningbouw aan de Kloosterlaan Noord en Elingsloane

donderdag 27 januari 2022

BURGUM – Tijdens de raadsvergadering van Tytsjerksteradiel is uitvoerig gediscussieerd over de beoogde woningbouw locatie in Burgum. Uiteindelijk is de locatie Kloosterlaan Noord en Elingsloane uitgekozen tot voorkeurslocatie.

Onder andere de VVD pleitte voor de locatie Elingsloane om daar een nieuwbouwwijk te bouwen en 8 tot 10 woningen aan de  Kloosterlaan Noord te bouwen. Hoekstra sprak zijn buurtbewoners van de Wettermunt toe. ,,Ik ben van mening dat we het wegvallen van ons vrije uitzicht voor lief moeten nemen om Burgum vooruit te helpen. Ik hoop dat mijn buurtbewoners de strijdbijl willen begraven.”

Wethouder Hoekstra legde uit dat een startnotitie niet hetzelfde is als een plan. ,,Er is nog geen plan, dus er is ook nog niet bepaald hoeveel woningen er gebouwd gaan worden. Als er op de Kloosterlaan Noord 8 tot 10 woningen in het hoge segment komen dan wordt er nog niemand geholpen. Ik zou dit amendement echt ontraden.”

Het amendement om 8 tot 10 woningen te bouwen aan de Kloosterlaan Noord werd aangenomen, waarna de Christen Unie aangaf te willen schorsen om over de startnotitie na te denken. Na de schorsing werd er bijna unaniem voor deze startnotitie gestemd.

Ook het amendement om de locatie Heechhiem te veranderen in de Elingsloane werd aangenomen, en vervolgens ook de startnotitie. Deze twee locaties zullen dus worden onderzocht om woningen te bouwen.

Hiermee lijkt het Observeum in Burgum grotendeels uit de problemen te zijn, nadat de raad donderdagavond de plannen voor woningbouw omgooide. Zij zijn blij dat er gehoor is gegeven aan hun acties. Actiegroep Wettermunt is zeer verbaasd over deze beslissing. Nadat de buurtbewoners voor de kerst een brief kregen waarin vermeld stond dat er niet gebouwd zou worden, valt ze dit erg rauw op hun dak.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?