Gehavend KV Veenwouden ten onder in derby · Foto('s):

Gehavend KV Veenwouden ten onder in derby

maandag 11 april 2016

Het eerste team van korfbalvereniging Veenwouden trad afgelopen zaterdag aan tegen buurtvereniging NQL in Rinsumageast. In verband met verschillende blessures moest er een beroep worden gedaan op spelers van het tweede achttal.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd werd alles uit de kast gehaald om in ieder geval meer partij te bieden dan bij de eerdere wedstrijden tegen NQL in de zaal en op het veld. Invallers Thiadmar Sijens en Han Vastenhoud lieten zich niet kennen en speelden een prima partij. De thuisploeg opende binnen enkele minuten de score en Veenwouden wist in de beginfase goed tegenstand te bieden. Tot een stand van 5-4 bleven de Feanwâldsters aanhaken.

De geboden kansen werden veel beter afgerond dan in eerdere wedstrijden. Ook de thuisploeg had echter genoeg in huis om het verschil in stand te houden. Beide partijen wisten kleine kansen af te ronden, net als doorloopballen en schoten van afstand. Met een stand van 9-5 werden de kleedkamers van de Beijer opgezocht. Na de pauze wist Veenwouden de achterstand kleiner te maken met twee doelpunten. De thuisclub was echter trefzekerder en kon vooral in de eindfase het verschil maken. Eindstand was 17-11.

Doelpunten Veenwouden: Han Vastenhoud 3, Riemkje Keizer, Henk Moorlag en Anna Tadema allen 2 en Thiadmar Sijens en Simon Talsma beiden 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00