Geel Wit na ruime overwinning op Warga op weg naar volgende bekerronde · Foto('s): RTV NOF (archieffoto)
  RTV NOF (archieffoto)

Geel Wit na ruime overwinning op Warga op weg naar volgende bekerronde

maandag 09 september 2024

WERGEA – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Warga met 2-6 gewonnen. Hiermee heeft Geel Wit een stap gezet naar de volgende ronde van het bekertoernooi. In de thuiswedstrijd komende zondag heeft Geel Wit aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen.

De start van de Amelanders was voortvarend. Al na zes minuten stond het 0-2 door een fraai schot van Jordi Metz en een doelpunt uit een scrimmage door Sander Graafsma. Het spel speelde zich voornamelijk op één helft af, maar gaandeweg kwam Warga terug en dat resulteerde in een doelpunt uit het niets voor de thuisclub. Door een fout op het middenveld kwam een speler van Warga alleen voor keeper Reinier Smit en de aanvaller faalde niet: 1-2. Toch had Warga niet mogen klagen als het halverwege met 1-5 achter stond als met name de kansen van Cor de Boer en Lars Molenaar niet onbenut bleven.

Na de rust was het initiatief aanvankelijk voor Warga. Eerst moest Julian de Jong een bal van de lijn halen en even later werd het alsnog 2-2. Geel Wit rechtte de rug en in no time had het weer een marge van twee opgebouwd. Uit een vrije trap maakte Jordi Metz er in de 73-ste minuut 2-3 van en vier minuten later schoot Marwin Kooiker uit een scrimmage raak: 2-4. Met een afstandsschot maakte Maikel Moll er na 83 minuten 2-5 van en in blessuretijd rondde Tim Barf voorbereidend werk van Marwin Kooiker af: 2-6. Trainer Duco Mulder was tevreden over het spel van zijn ploeg: “Wij zetten snel druk en daarmee had Warga het lastig. Zij konden het niet belopen, wij hadden wel 80 procent balbezit.”

Opstelling: Reinier Smit, Julian de Jong, Johan Kolk (Maikel Moll, 74), Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Martijn Zijlstra, 74); Jordi Metz, Sander Graafsma, Lars Molenaar; Bente Bonthuis (Tim Barf, 61), Cor de Boer (Marwin Kooiker, 61), Christian Smid (Jan Ytsma, 74).

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00