Geel Wit laat Makkinga met punt ontsnappen · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Geel Wit laat Makkinga met punt ontsnappen

maandag 30 september 2024

BUREN – Geel Wit heeft Sportclub Makkinga met een punt laten ontsnappen. De overwinning kwam Geel Wit toe gezien het aantal kansen, maar dan moet je ze wel benutten. Daarnaast mochten de bezoekers niet klagen over het optreden van scheidsrechter Van Houten die Makkinga een strafschop gaf, waar hij ze Geel Wit onthield.

De eerste helft ging gelijk op en kende weinig hoogtepunten. Bente Bonthuis was het dichtst bij een doelpunt, twee keer eigenlijk, want in één actie raakte hij beide palen waar scoren gemakkelijker was geweest. Meteen daarna een venijnig schot van Ivo Savenije van Makkinga, waarop keeper Reinier Smit een prima antwoord had. Dat was eigenlijk meteen het belangrijkste werk dat hij deze wedstrijd te doen kreeg.

Het tempo lag laag en er waren veel fysieke duels, waardoor het spel regelmatig stil lag wegens blessurebehandelingen. In het begin van de wedstrijd kreeg Cor de Boer een tik te verwerken waar hij last van bleef houden zodat hij al voor de rust moest worden gewisseld.

Na de hervatting schroefde Geel Wit het tempo op. Dit leidde ertoe dat al in de derde minuut Jordi Metz binnen de beruchte lijnen werd gevloerd, maar de arbiter van dienst zag er geen overtreding in, ook niet toen later Lars Molenaar onderuit ging. De beloning kwam een kwartiertje later toen een vrije schop van Bente Bonthuis ineens in het doel verdween, of heeft Sander Graafsma de bal toch nog een zetje gegeven?

Makkinga moest even later verder met tien man toen Coert de Bie zijn tweede gele kaart kreeg. Geel Wit rook bloed en ging op jacht naar de tweede treffer, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Bij een van de spaarzame momenten dat Makkinga na de rust op de helft van de tegenpartij was liet Jonne Bijstra zich slim vallen toen hij tegen Ross Baars aan liep. Scheidsrechter Van Houten zag er een strafschop in, die werd benut door Niels Tel.

Met een waar slotoffensief probeerde Geel Wit de drie punten op Ameland te houden, maar het mocht niet zo zijn. Keeper Marcel Oppersma ontpopte zich tot de matchwinner voor zijn ploeg. Eerst tikte hij een gemikt schot van Bente Bonthuis buiten de palen en even later keerde hij met de voet een schot van Ross Baars. Een kopbal van Sander Graafsma werd door een van de verdedigers tot corner verwerkt en in een ware scrimmage in de slotminuten belandde een schot van Sander Graafsma op de lat.

De remise werd in het Makkingaster kamp met vreugde begroet. Trainer Duco Mulder van Geel Wit kon dat best begrijpen: “Wij hadden alle recht op de zege. Dat we niet hebben gewonnen lag niet aan de scheidsrechter, wij moeten zelf de trekker overhalen.”

Opstelling: Reinier Smit; Martijn Zijlstra (Jorik Metz, 73), Johan Kolk, Ross Baars, Theo Molenaar; Christian Smid, Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Lars Molenaar, Cor de Boer (Tim Barf, 42).

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?