Friese Boys wint bekerwedstrijd van RWF · Foto('s): RTV NOF | Sake Beerstra
  RTV NOF | Sake Beerstra

Friese Boys wint bekerwedstrijd van RWF

zondag 15 september 2024

KOLLUMERSWEACH – Onder ideale omstandigheden werd er, onder leiding van scheidsrechter Wiersema uit Grootegast, om 14.00 uur afgetrapt in deze laatste bekerwedstrijd van Friese Boys in het seizoen 2024-2025.

De wedstrijd begon spectaculair. In de vierde minuut kwam een diepe bal vanuit de achterhoede van RWF in het zestien meter gebied van Friese Boys waar keeper Jesse Komrij het duel aanging met de spits van RWF. Hij speelde de bal maar raakte ook licht de speler van RWF. Strafschop oordeelde de scheidsrechter na enig aarzeling. Jesse redde echter uitstekend op de genomen penalty en zo bleef de stand nog 0-0. RWF voetbalde in deze fase iets makkelijker dan Friese Boys maar de spelers van Friese Boys bleven, ondanks de vermoeienissen van de feestweek, strijden voor elke meter. Uit een verre ingooi van RWF viel de bal bij toeval voor de voeten van Jan Jacob van der Mei en hij kon eenvoudig de 0-1 scoren. Ook Friese Boys kreeg een paar mogelijkheden maar de rust werd met een 0-1 stand bereikt.

Na rust probeerde RWF de wedstrijd snel te beslissen maar door te haastig spel werd er weinig tot geen gevaar gesticht voor de goal van Friese Boys. Door een verkeerde bal van een speler van RWF werd Nick de Graaf onbedoeld de diepte ingestuurd en hij kon op snelheid naar de goal van RWF sprinten.Hij gaf de bal op het juiste moment breed waar de meegelopen Matthias Scholtus de 1-1 kon aantekenen. Diezelfde Matthias Scholtus moest even later het veld verlaten met een knieblessure. Hij werd vervangen door Niels de Vries. Pieter van der Zwaag was in het veld gekomen voor Sander Hoekstra. Tien minuten voor tijd stond Pieter van der Zwaag op de juist plaats en hij bezorgde Friese Boys een  2-1 voorsprong. Dirk Greijdanus en Ilian Egeh kwamen nog in het veld voor de moegestreden Rienk Postma en Nick de Graaf. De voorsprong kwam door een tomeloze inzet van de spelers van Friese Boys en onnauwkeurig spel van RWF niet meer in gevaar. Een prima prestatie van het hele team.

Dinsdag oefent Friese Boys nog in en tegen Haulerwijk om 20.00 uur. Zaterdag 21 september begint de competitie 2024-2025 met een echte derby tegen Zwaagwesteinde, aanvang 14.30 uur op sportpark de Saedkampe.

© Verslag: Siebren de Boer

Auteur: Redactie RTV NOF | Sake Beerstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00