Friese Boys F1 – Friese Boys F2 eindigt in 3-5 · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Friese Boys F1 – Friese Boys F2 eindigt in 3-5

dinsdag 12 april 2016

Afgelopen zaterdag 9 april stond de topper uit derde klasse F-pupillen op het programma. Saillant detail, het betrof de beide talenten teams van Friese Boys welke dit voorjaar beide in dezelfde klasse uitkomen. Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest, spelen tegen je vrienden en tegen de jongens waar elke week mee word getraind.

Toch weerhield het de spelers er niet van om er mooie en felle wedstrijd van te gaan maken. De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor F1, de huidige nummer twee van de competitie. Toch kon F1 dit veldoverwicht niet omzetten in een verdiende voorsprong en zoals zo vaak valt dan de goal op de andere kant. Het was Fokke Heikamp die na goed voorbereidend werk Jesse Komrij in staat stelde om de eerste goal van de wedstrijd te maken.

Lang kon er niet van deze voorsprong worden genoten, want in de tiende minuut was het Wieger v/d Land die een foute uittrap genadeloos afstrafte en beide ploegen gelijk bracht. Hierna was er een periode van evenwicht totdat Jarno Leegstra met een goede actie Fokke Heikamp in staat stelde te scoren. Wat niet zo vaak gebeurde is dat Fokke de bal via de buitenkant van de paal voorlangs schoot. Toch was het even later diezelfde Fokke Heikamp die uit een corner de 2-1 voorsprong voor F2 op het bord zette.

De teams bleven de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar F2 was effectiever in de afronding. Fokke maakte met een geweldig afstandsschot kort daarna de 3-1. Na een aantal kansen voor F1 schoot Jarno Leegstra kort voor rust in één vloeiende beweging de voorzet van Jesse Komrij achter keeper Robert Sijtsma. Hierdoor leek F2 met een veilige marge van drie goals de kleedkamer op te gaan zoeken.

Maar niks leek minder waar. Friese Boys F1 startte vanaf de aftrap wederom goed en Tjitze-Jenko scoorde vrij snel de 4-2 en de 4-3 en van de ‘veilige’ marge was niks meer van over. Na een aantal spannende minuten was het wederom Fokke Heikamp die met een streep van afstand voor de 5-3 zorgde. Friese Boys F1 drong nog wel aan, maar de eindstand stond al op het bord.

Wanneer de jeugd zoals gezegd de toekomst heeft, lijkt dit bij Friese Boys wel goed te zitten. Deze twee jongste teams zitten barstensvol talent en hebben er een prachtig schouwspel van gemaakt.

Goals Friese Boys F1: Tjitze Jenko (2) en Wieger
Goals Friese Boys F2: Fokke (3), Jarno en Jesse K.

©Verslag: Hendrik Leegstra