Finale ronde NK Karten: Succes en teleurstelling voor Nayden Purcy · Foto('s): Kartphoto.nl
  Kartphoto.nl

Finale ronde NK Karten: Succes en teleurstelling voor Nayden Purcy

donderdag 24 oktober 2024

EINDHOVEN – Afgelopen weekend stond het circuit De Landsard in Eindhoven in het teken van de afsluitende ronde van het Nederlands Kampioenschap Karten. Het team van Nayden Purcy uit De Westereen arriveerde donderdagavond vroeg op de kartbaan, met de hoop om de successen van de vorige race in Assen voort te zetten.

De vrijdag begon nat en vochtig, waardoor snelle tijden op oude banden vrijwel onmogelijk waren. Pas in de namiddag droogde de baan op, wat betere rondetijden opleverde. Zaterdag startte de dag met een lotingmotor en opnieuw vochtige omstandigheden. Nayden Purcy gebruikte de oude banden om het gevoel terug te krijgen, waarna hij, samen met teamgenoot Xavi Radecke, werkte aan de afstelling van de kart. De samenwerking tussen de twee bleek effectief, wat veelbelovend was voor de racedag op zondag.

Zondag: De Racedag

De zondagochtend begon ontspannen, met een kortere nachtrust doordat het team al op het circuit verbleef. Nayden Purcy en Radecke reden samen sterke tijden, waarbij ze de eerste en tweede plek veiligstelden in de ochtendtraining.

Kwalificatie

De zenuwen speelden Nayden Purcy parten tijdens de kwalificatie, maar de samenwerking met kampioenschapsleider Xavi gaf hem vertrouwen. Ondanks een langzame start, herstelde Purcy zich goed en na tien minuten kwalificeren eindigde hij op de tweede plek met een tijd van 52.504 seconden, net achter Ashneel (52.335). Teamgenoot Xavi volgde nipt met 52.505, waardoor het team sterk vertegenwoordigd was voor de races.

Race 1

In de eerste race wist Nayden Purcy zijn positie goed te verdedigen na de eerste bocht, maar werd hij ingehaald nadat zijn banden nog niet optimaal waren opgewarmd. Een moment van onoplettendheid kostte hem nog een plek, maar hij vocht zich terug naar de vierde positie. In de laatste ronde mislukte een inhaalpoging, waardoor hij uiteindelijk als zesde over de streep kwam.

Race 2

Met extra motivatie begon Nayden Purcy aan de tweede race. Een sterke start bracht hem al snel naar de vierde plek, en halverwege de race schoof hij op naar de tweede positie nadat de koplopers een stuurfout maakten. Hij behield zijn positie tot het einde en finishte als tweede, een prestatie waar hij zeer tevreden mee was.

Race 3

De derde race verliep minder voorspoedig. Een matige start zag Nayden Purcy terugvallen naar de zesde plek. Pas in de negende ronde wist hij zich op te werken naar de vierde plaats. Hoewel hij geen risico’s meer nam om verder naar voren te komen, was hij tevreden met deze positie. Na alle races opgeteld, eindigde Nayden Purcy als derde in het dagklassement van de seizoensfinale. In het kampioenschap eindigde hij op de achtste plaats. Zijn teamgenoot Xavi Radecke werd kampioen, waarmee het seizoen succesvol werd afgesloten.

Nayden Purcy bedankte zijn sponsoren, waaronder Regiobank de Westereen, Jeeninga Auto’s de Westereen, Visserbouw de Westereen, Wijma Haarden en Schoorsteenvegen Friesland de Westereen, Banden Centrum Bloemsma de Westereen, evenals zijn oom, Beppe uit Dokkum en zijn ouders voor hun onmisbare steun gedurende het seizoen.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00