Fietsen voor Alpe d’Huzes, CDA zet in op woningen en brede school in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fietsen voor Alpe d’Huzes, CDA zet in op woningen en brede school in WNS

zaterdag 05 februari 2022

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van zaterdag begon met de aftrap van de CDA campagne Dantumadiel. Hilbrand Visser gaf in de studio aan in te willen zetten op 150 nieuwe woningen in de gemeente. Met name voor starters is het lastig om aan een betaalbare woning te komen. Met bestuurslid Aije Klaren van Dorpsbelangen Feanwâlden Feanwâldsterwâl werd gesproken over de informatiebijeenkomst over de komst van een brede school en gymzaal in het dorp. Er wordt aan de inwoners van de dorpen gevraagd wat zij precies willen. 

Bij mobiliteitscentrale Jobinder is er een tekort aan chauffeurs. Paul Maasbommel van de organisatie vertelde dat ze daarom een cliënten voor het WMO-vervoer vragen om zoveel mogelijk niet gebruik te maken van de diensten op de tijden dat de leerlingen vervoerd moeten worden. Ook kunnen belangstellenden voor een baan als taxichauffeur zich melden bij Jobinder.

Fietsen voor Alpe d’Huzes

Sportieve stappers Klaas Pranger en Harmien Scheepstra kwamen naar de studio om te vertellen over hun deelname aan Alpe d’Huzes. In juni zullen zij proberen om zo vaak als mogelijk de Alpe D’Huez op te fietsen. Dit om zo veel mogelijk geld te verdienen voor de Kankerbestrijding. Belangrijk aldus Klaas. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die is overleden aan deze ziekte. U kunt ze hier steunen.

Muziek en cultuur 

Na de recente versoepelingen van de coronamaatregelen kan het weer. In beperkte bezetting naar een concert. Ze kan de tour van Marcel Smit langs de Alde Fryske Tsjerken weer hervat worden. Er werd gebeld met Joke Bakker van de organisatie. Ook kan in Paviljoen MeM in Buitenpost in twee sessies een optreden van zangeres Krystl doorgaan. Doordat het aantal bezoekers nog beperkt is blijft het intiem. Aldus Atsje Lettinga van het Paviljoen. Zangcoach Ellen Bakker kan ook na twee jaar online cursus eindelijk weer een workshop geven. Zij was hier heel blij mee. Op het laatst ben je wel uitgekeken op het scherm.

In de Doarpstsjerke van Metslawier is eindelijk de expositie met aquarellen van Durkje Haringa te zien. Te zien zijn mooie Landschappen en bloemen van het Friese landschap. De inrichting van de expositie was al in september en is volgens Freerk van der Bij van de Doarpstsjerke de moeite waard om te bezoeken.

Peazemerlannen

Ook werd in de uitzending nog aandacht besteed aan de nieuwe inrichtingsplannen van het Fryske Gea in het natuurgebied de Peazemerlannen. “Aan de ene kant wordt er meer ruimte gegeven aan de bezoekers en aan de andere kant meer aan de natuur” aldus Jan Jelle Jongsma van de natuurorganisatie.

De Weekend Nieuwsshow is elke zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Fietsen voor Alpe d’Huzes, CDA zet in op woningen en brede school in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?