Dubbel feest bij Dokwurk: moeder Margriet met pensioen, dochter Grietje viert 25-jarig jubileum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Dubbel feest bij Dokwurk: moeder Margriet met pensioen, dochter Grietje viert 25-jarig jubileum

dinsdag 08 oktober 2024

DOKKUM/KOLLUM – Het feest was ter ere van het met pensioen gaan van moeder Margriet van der Meulen en het 25-jarig jubileum van dochter Grietje Hoekstra. Margriet is een flinke tijd werkzaam geweest bij Dokwurk. Dit alles met veel plezier! Margriet heeft op verschillend plekken binnen Dokwurk gewerkt. Haar laatste werkplek is bij Raderwerk in Kollum geweest. Hier is ze gedetacheerd geweest met een aantal andere collega’s vanuit Dokwurk. Ochtends met de taxi opgehaald worden en lekker tussen de kleding werken. Kleding uitzoeken is voornamelijk een taak van Margriet geweest. Wat kan weg en wat kunnen we nog verkopen? Een vliegende keep die graag naast haar collega’s stond en iedereen wilde helpen waar nodig. Een vrolijke noot op de werkvloer! Margriet staat bekend als het lachebekje en dat klopt. Margriet is altijd een graag geziene collega geweest en zal zeker gemist worden. Margriet geniet van je pensioen!

Vrijdag 30 augustus jl. was het 25 jaar geleden dat Grietje Hoekstra in dienst trad bij Werkvoorzieningsschap Trion in Kollum. Na een stageperiode bleek de confectie-afdeling de juiste werkplek voor Grietje te zijn. Op deze afdeling heeft Grietje ruim 15 jaar gewerkt, in die tijd heeft zij zich verder bekwaamd in haar werk via de opleiding Assistent medewerker en Uitvoerend medewerker Naai-/perszaal. Haar werkzaamheden bestonden in de beginjaren voornamelijk uit het maken van baby gerelateerde producten zoals slaapzakjes, kruikzakken, boxkleden e.d.. Later kwamen er kampeerproducten zoals tentgordijnen en haringzakken.

De laatste periode op de confectie maakte Grietje voornamelijk sportkleding en loungekussens, dit vond Grietje erg leuk om te doen. Toen Trion en Oosterbedrijven gingen fuseren verhuisde de confectie-afdeling in 2013 naar Dokkum. Uiteindelijk is Grietje door een verminderd werkaanbod op een productie-afdeling terechtgekomen. Momenteel werkt Grietje 4 dagen per week op de Food1-afdeling van Dokwurk aan de Hendoweg in Dokkum, hier verpakt zij met een vaste groep diverse producten met een goed oog voor kwaliteit. Grietje staat bekend als een betrokken collega. In haar vrije tijd gooit ze graag een hengeltje uit of gaat ze een stuk wandelen. In het weekend staat er regelmatig iets leuks op het programma. Verder heeft ze als hobby diamond painting, tv kijken en spelletjes doen op de spelcomputer. Grietje is een echte dierenvriend, ze heeft 2 katten en 2 grasparkieten. Grietje, we wensen je nog veel werkplezier bij Dokwurk!

Er werd gekozen voor een lekker etentje op 23 september jl., op de verjaardag van Margriet, tevens haar officiële pensioendatum. Aan een mooi versierde tafel bij Chinees restaurant E10 lieten de gasten het eten heerlijk smaken en werd het een gezellige avond. Met de buikjes rond en met veel cadeaus gingen de dames tevreden op naar huis.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?