Een zelftest corona kopen om corona uit te sluiten · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Een zelftest corona kopen om corona uit te sluiten

maandag 13 december 2021

LEEUWARDEN – Als je last hebt van verkoudheid of andere klachten die horen bij het Covid-19 virus, dan is het verstandig om je te laten testen. Een zelftest is een handige en snelle oplossing om er snel achter te komen of je het virus hebt. Een zelftest geeft je binnen 15 minuten uitslag en laat zien je of je positief of negatief bent. Zelftest corona kopen kun je onder andere op het internet doen. De corona zelftesten zijn vanuit het RIVM goedgekeurd. Dit maakt het een veilige manier om zelf te testen of je het virus hebt. Wel zo makkelijk om jezelf vanuit huis te testen. De manier van testen is eigenlijk hetzelfde als die van de teststraten in Nederland. Het wattenstaafje gaat langs je neuswand en vervolgens kun je op de test bekijken of deze negatief of positief is op corona. Wel zo makkelijk. Zelftest corona kopen is een handig idee als je last van klachten hebt. Je kunt ze bestellen op internet, zo hoef je het huis ook niet uit.

Hoe werkt de test?

De test werkt eigenlijk bijna hetzelfde als de testen uit de teststraat. Het wattenstaafje gaat bij de zelftest alleen minder ver de neus in dan bij een andere test. Eigenlijk nog fijner dus. Dit maakt ze wel net iets minder betrouwbaar. Dus als je twijfelt, laat je dan voor de zekerheid ook nog testen bij de GGD. De corona zelftesten zijn antigeentesten. Hierbij wordt met antilichamen getest hoeveel viruseiwit er op dat moment aanwezig is in het uitstrijkje. Dit is dus heel specifiek en moet goed uitgevoerd worden. Hoe moet je de test zelf uitvoeren? Je maakt het pakketje open en haalt alles eruit. Dan kun je het wattenstaafje een aantal keer langs de neuswand halen. Vervolgens gaat dit wattenstaafje in een buisje met vloeistoffen, deze wordt vervolgens uitgeknepen op de test. Deze toont vervolgens in een kwartier aan of je negatief of positief bent op het virus. De antigeen zelftesten detecteren virussen bij mensen die op dat moment heel besmettelijk zijn en dus een hoge virale loads hebben.

Is een zelftest betrouwbaar?

Een zelftest voer je dus volledig zelf uit. Een test door een derde partij wordt uitgevoerd door een medisch onderlegd persoon. Zelftesten zijn goedgekeurd door het RIVM, je mag ze dus doen en ze zijn geldig. Check wel of de test die je hebt gekocht ook echt is goedgekeurd.

Zelftest kopen

Als particulier kun je een zelftest kopen, maar ook als bedrijf kun je ze kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid inkopen voor werknemers of scholieren. Op deze manier kan iedereen veilig werken of naar school. Als je klachten hebt en vermoed dat je op dat moment corona hebt is het niet verstandig om de deur uit te gaan. Daarom is het bestellen van een zelftest wel handig. Je hebt ze vaak de volgende dag al in huis. Zo hoef je het huis niet uit en kun je niemand mogelijk besmetten. Bestel je zelftest vanuit Noordoost Friesland, makkelijk, snel en veilig.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?