Een nieuwe webwinkel genaamd ‘Gedenkwebshop’ · Foto('s): 
RECLAME

Een nieuwe webwinkel genaamd ‘Gedenkwebshop’

donderdag 17 november 2022

DOKKUM – Gedenkwebshop is een relatief nieuwe webwinkel. De onderneming is opgericht door drie jonge ondernemers met hun roots uit Dokkum, genaamd Esther, Paul en Theo. Zoals de naam van de onderneming doet vermoeden, is het een webshop waar men gedenkartikelen en troostgeschenken kan bestellen. De oprichters van Gedenkwebshop bieden een podium voor (opkomende) kunstenaars. Vanwege de samenwerking tussen Gedenkwebshop en de kunstenaars kan er een uniek assortiment aangeboden worden. Benieuwd naar het verhaal achter Gedenkwebshop? In dit artikel vind je een samenvatting van onze gesprek met de drie ondernemers. 

Hoe is Gedenkwebshop tot stand gekomen?

Gedenkwebshop is tot stand gekomen nadat Esther en Paul een dierbare verloren. Destijds zochten zij een voor hen geschikte manier om om te gaan met hun verlies en hun dierbare te gedenken. “Het vinden van een passend gedenkartikel was nog niet zo makkelijk. Online kwamen we voornamelijk dezelfde artikelen tegen”, zo vertelt Esther. Daarnaast was het online aanbod van gedenkartikelen volgens hen lastig te vinden. De drie ondernemers – die ondanks dat ze inmiddels elders in Nederland wonen, maar nog steeds goed contact met elkaar hebben – zagen een gat in de markt. “Toen ontstond bij ons het idee om een online winkel op te richten met gedenkartikelen en troostgeschenken. Het idee was een uniek assortiment voor nabestaanden, welke makkelijk online te vinden is”, vertelt Theo.

Wat is jullie doel?

Voorop staat dat wij anderen hopen te kunnen voorzien van een uniek gedenkartikel. Het artikel dient als aandenken aan iemands dierbare, en niet aan de dood. Volgens Paul biedt een tastbare herinnering aan een geliefde houvast in moeilijke en verdrietige tijden. “Zo’n gedenkartikel kan helpen bij het leren omgaan met verlies”, vult Esther aan. “Op onze website bieden wij unieke artikelen aan. Daarvoor werken wij samen met (opkomende) kunstenaars. Ons gezamenlijk doel is om een makkelijk vindbaar en uniek aanbod van gedenkartikelen en troostgeschenken te realiseren, om nabestaanden te helpen.” Volgens de drie ondernemers is het een ideale samenwerking. “De kunstenaars kunnen hun creativiteit kwijt en hun creaties op onze website aanbieden. Dit betekent dat zij zich volledig kunnen richten op het creëren van producten en niet bezig hoeven te zijn met de marketing ervan. Voor de marketing en verkoop zijn wij dan weer verantwoordelijk”, legt Paul uit.

Hoe kijken jullie naar de toekomst?

“De wereld waarin we leven, ontwikkelt zich snel en continu. Wat ons betreft betekent dat de uitvaartbranche zeker niet kan achterblijven op het gebied van modernisering. Wij hopen dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de vernieuwing van de uitvaartbranche”, zegt Theo. Voor de drie ondernemers betekent dit dat men de mogelijkheid moet hebben tot het online bekijken van het assortiment van gedenkartikelen. “Daarnaast hopen wij natuurlijk dat onze webshop kan groeien als bedrijf”, vertelt Esther verder. “De samenwerking met kunstenaars maakt onze webshop uniek. Groeien als bedrijf betekent dan ook meer samenwerkingen met verschillende kunstenaars, zodat het aanbod van unieke gedenkartikelen uitgebreid kan worden.” Theo vertelt dat zij op dit moment nog niet rond kunnen komen van enkel Gedenkwebshop en zij alle drie ook nog elders werken. “Uiteindelijk hopen wij wel rond te kunnen komen van deze webshop. Het is zinvol werk, waar wij veel voldoening uit halen.”

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?