Duurzaam wonen met een laag budget  · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Duurzaam wonen met een laag budget 

donderdag 26 november 2020

LEEUWARDEN – Inmiddels is iedereen bekend met de term duurzaam. Steeds meer mensen proberen bewuster aankopen te doen en te denken aan duurzame producten. In Nederland zien we dit steeds groter worden, wat mooi is. Nog steeds begrijpt niet iedereen wat duurzaamheid inhoudt. Velen denken dat het alleen kan wanneer je niet op kamers woont, wanneer je een hoop geld verdient of wanneer je ergens op het platteland woont. Dit is allemaal niet waar! Het is zeker mogelijk om duurzaam te leven in de randstad, met een studenten inkomen en met huisgenoten. Je moet alleen weten hoe en wat voor kleine stappen je kunt maken. 

  1. Bereken de kosten op lange termijn 

Velen denken dat duurzaam wonen super duur is. De aanschaf van duurzame producten is in feite ook duurder dan goedkope product. Het verschil is dat de kwaliteit een stuk beter is en je langer met een product doet wat het op de lange termijn goedkoper maakt. Denk bijvoorbeeld aan je vaste lasten per maand voor je huis. Energierekeningen zijn vaak best hoog bij een hoop mensen. Door over te stappen naar duurzame verlichting zoals Jung kun je maandelijks een hoop besparen. Samen met je huisgenoten kun je investeren in de overstap en geniet je met zijn allen van een lagere rekening en meer sfeer in huis.

  1. Koop altijd alleen wat je nodig hebt 

Eén van de belangrijkste dingen is het kopen van spullen die je daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn een hoop boeken met tips voor minimalistisch leven. Veel mensen hebben hier moeite mee mede door social media waar we constant verleidt worden met de nieuwste items. Ook dit varieert van kleding tot schoenen, accessoires en meer. Zelfs wanneer je besluit iets te kopen, kun je eerst tweedehands winkels afgaan. Zo betaal je al gauw nog geen 20 euro voor een designer trui in plaats van een nieuwe trui bij een fast fashion merk.

  1. Ga langs bij tweedehands winkels 

Wat een hoop mensen niet weten is dat je in tweedehands winkels een hoop producten kunt vinden voor een veel lagere prijs en goede kwaliteit. Dit kan verschillen van kleding tot accessoires en zelfs meubels. Vooral in een studentenhuis waar het vaak rommeliger is en iedereen een laag budget heeft, is het beter om voor een vintage bank te kiezen dan een gloednieuwe. Heb je kleding die je niet meer draagt? Dan kun je dit ook doneren aan tweedehands winkels.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2025 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?