Dreiging op school in Dokkum snel geneutraliseerd · Foto('s): 

Dreiging op school in Dokkum snel geneutraliseerd

dinsdag 21 november 2023

DOKKUM – Dinsdagochtend werd de vmbo-VAKschool in Dokkum geconfronteerd met een dreigend bericht via sociale media van een buitenstaander. Dit bericht zorgde voor bezorgdheid over de veiligheid van leerlingen en personeel, zo laat directeur Hilbrand Visser weten in een telefonische reactie aan RTV NOF. Onmiddellijk contacteerde hij de politie, wat leidde tot het besluit om tijdens de eerste pauze leerlingen in de lokalen te laten pauzeren. Gedurende deze periode werd de school en het omliggende terrein tijdelijk afgesloten.

Binnen korte tijd na het politiecontact werd gemeld dat de persoon verantwoordelijk voor het dreigement was gearresteerd. Hierdoor was de dreiging weggenomen en werd de schooldag ‘normaal’ voortgezet. Het incident wordt niet als alledaags beschouwd en zal op een passende wijze in de klassen worden besproken.  “It is wol ferfelend en der wie ek in serieuze bedriging, der binne no allegear yndianen ferhalen. Mar lit ik sizze dat de persoan nea op of by de skoalle op it terrein west hat en der wie gjin sprake fan wapens. Ik kin gjin útspraken dwaan oer de krekte ynhâld fan it berjocht. Wy en de plysje hawwe rap en adekwaat neffens feiligheids protokollen hannele. Dêr krije we ek kompliminten oer fan âlders”.

“It wie in bysûndere en net alledeiske situaasje. Wy libje wol yn in tiid dêr’t bedriging en mooglikheden om wat te uterjen fia sosjale media hiel maklik binne. Hjoed is oars as oars en dat is ferfelend, per saldo helpt it net. De rêst sit der no reedlik yn en wy sille de kommende dagen de situaasje yn ‘e gaten hâlde. Alle aktiviteiten lykas in Doedag en âlderjûn geane dan ek gewoan troch”, besluit Visser.

Update dinsdagavond 18:30 uur

De politie laat weten dat het ging om een mogelijke online dreiging, van een minderjarig meisje. Er is bij haar niets aangetroffen wat strafbaar zou zijn. Zij is aangehouden en voor haar wordt passende hulp gezocht.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?