DOS speelt zich knap langs Rovoc · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

DOS speelt zich knap langs Rovoc

zondag 08 oktober 2023

RODEN – Het eerste herenteam van DOS heeft zich zaterdagavond in de eerste klasse A via een 0-4 (14-25, 23-25, 20-25, 09-25) overwinning knap langs Rovoc gespeeld.

In sporthal De Hullen in Roden legde de ploeg meer energie in de wedstrijd dan de week ervoor tegen Oranje Nassau en dat zorgde, ondanks een dip aan het eind van de tweede set, voor de grote einduitslag. Hoogtepunt was de service serie van Jan Zijlstra in de laatste set, die maar liefst zestien opeenvolgende opslagen telde. Het lijkt erop dat daardoor het oude record, dat op naam stond van clubicoon Appie Hietkamp, uit de boeken geschreven is.

Door de afwezigheid van Martijn Berends, Vincent Beeksma en Douwe Kooistra stonden er zeven spelers op papier in het tweede duel van het seizoen. Peter Wolters, Kees Kloosterman, Jan Zijlstra, Jan-Willem van der Weij, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren startten in de basis en Luca van der Heide nam plaats op de bank. Het begin was wat onwennig. De ploeg produceerde matige services en daardoor kon de thuisploeg redelijk gemakkelijk standhouden. Halverwege de set veranderde dit. DOS schroefde het tempo op en bleef daarbij redelijk keurig op niveau spelen, ondanks de hitte in de zaal. De jonge spelverdeler aan de kant van Rovoc probeerde zijn ploeg met mooie, soms listig over het net gespeelde, set-ups nog terug te laten knokken in de set, maar door het goede defensieve werk van de gasten lukte dit niet.

De redelijk eenvoudige winst in de eerste set zorgde voor een verminderde concentratie in de tweede. In dezelfde opstelling werden vooral meer aanvallende fouten gemaakt. Er werd goed gewerkt in het achterveld, maar dat werd voorin niet beloond. Rovoc werd halverwege zelfs even de bovenliggende partij. Een knappe serviceserie van Jan-Willem van der Weij zorgde op een 23-22 achterstand echter voor de ommekeer en de nipte setwinst.

De verwachting was dat de Rodenaren nu in zouden storten, maar niets was minder waar. Ze schroefden vooral de kwaliteit van de service op en brachten daarmee de hoofdpassers van DOS rechts achterin behoorlijk in verlegenheid. Toch begonnen ook zij aan het net weer beter hun punten te scoren en daardoor ontstond een status quo. Aan het eind van de set liet Gerrit de Beer zien dat zijn vetpercentage weer op niveau begint te komen. Hij vloog achter iedere bal aan en zorgde ervoor dat de voor Peter Wolters in het veld gekomen Luca van der Heide zich ook kon onderscheiden met enkele mooie aanvallen. Daarna zorgden enkele mooie services en blokkeringen voor de beslissing in de wedstrijd.

In de overgebleven set was de koek op bij Rovoc. De ploeg begon met de service, maar nadat deze door een keurig opgezette aanval direct terug was gehaald, brak het moment van buitenspeler Jan Zijlstra aan. Hij wist met zijn opslag steeds de meest vermoeide spelers op te zoeken en die konden bij tijd en wijle geen pass meer leveren. En als er dan wel een goede pass was, zorgde de blokkering van Jan-Willem van der Weij, Luca van der Heide en Cornelis van Slageren ervoor dat de bal niet over het net kwam. Het leverde een serie van maar liefst zestien opslagen en een voorsprong van 0-17 op. Deze werd begrijpelijkerwijze niet meer uit handen gegeven.

DOS is door de knappe maximale uitwinst naar een keurige vierde plek doorgestegen met zeven punten uit twee duels. Komend weekend staat het langverwachte eerste thuisduel van het seizoen op het programma en daarin is het altijd lastige Kroton uit Groningen te gast in sporthal De Saedkampe. Aanvang van de wedstrijd: 17.00 uur.

 

 

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?