DOS pakt volle winst tegen Dio · Foto('s): Sake Beerstra

DOS pakt volle winst tegen Dio

zondag 22 januari 2023

KOLLUMERZWAAG – De volleyballers van DOS hebben zaterdag een mooie sprong op de ranglijst gemaakt in de eerste klasse A. In een spannende thuiswedstrijd tegen middenmoter Dio/Bedum werd na vier duels eindelijk weer de volle winst gepakt: 4-0 (25-19, 28-26, 25-23, 25-23). Met name een goede service en degelijke aanval legden de basis voor de op papier grote overwinning.

Het team bestond deze middag door ziekte en blessures uit spelverdeler Gerrit de Beer, diagonaal Jan-Willem van der Weij, midspelers Kees Kloosterman en Douwe Kooistra, buitenspelers Martijn Berends en Cornelis van Slageren en ‘libero’ Vincent Beeksma. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Appie Hietkamp liet het zien dat het voor de winst wilde spelen. De nagenoeg foutloze service en degelijke aanval brachten de verdediging van Dio dusdanig in verlegenheid dat er aanvallend veel individuele fouten werden gemaakt. Het zorgde voor een grote setwinst.

In het tweede bedrijf liet coach Wouter de Vries de ploeg in dezelfde opstelling staan en dit vertrouwen werd in eerste instantie niet beschaamd. Er werd op dezelfde voet doorgegaan als in de eerste set en wederom leek een soepele setwinst een kwestie van tijd. Aan het eind van de set kwam de klad er echter in en zagen de Bedumers hun kans schoon om hun momentum te pakken Via mooie buitenaanvallen en tactische ballen van de spelverdeler kwamen zij terug te 24-24 en forceerden ze zelfs een setpunt op 25-26. De strijdlust werd uiteindelijk net niet beloond, omdat drie prachtige acties aan het net van Douwe Kooistra en Gerrit de Beer een einde aan de set maakten.

Wie dacht dat Dio het hoofd zou laten hangen kwam bedrogen uit. De ploeg liet het er niet bij zitten en ging in de derde set met name via de tactische midaanvallen vol voor eerherstel. DOS zette echter ook weer een tandje bij, met behulp van foutloze services en ‘libero’ Vincent Beeksma die het kwetsbare centrum met verve bewaakte. Daardoor ontstond een status quo, het ging volledig gelijk op. Aan het eind van de set kwam DOS door individuele fouten van de tegenstander aan de goede kant van de score terecht en werd een 3-0 voorsprong in sets afgedwongen.

De overgebleven set werd heel knap op eenzelfde manier buitgemaakt, met dit keer glansrollen voor aanvallers Martijn Berends en Jan-Willem van der Weij. Een mooie midaanval van Douwe Kooistra en een fout van Dio zorgden voor het slotakkoord van het duel en een majeur stemming bij de Kollumerzwagers.

Zij zijn inmiddels knap opgeklommen naar de zevende plek met negenentwintig punten uit elf duels. Komende zaterdag treden zij in Groningen aan tegen subtopper Donitas, om 13.00 uur in de Koos Duppen hal.

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00