Dokkum zet wensen en herinneringen opnieuw in het licht · Foto('s): Klasina van der Werf
  Klasina van der Werf

Dokkum zet wensen en herinneringen opnieuw in het licht

dinsdag 08 december 2015

Dokkum krijgt dit jaar opnieuw een zogenaamde kerst-lichtboom. De grote kerstboom die traditioneel een prominente plek krijgt op de Zijl in het hart van de stad, wordt op zaterdag 19 december even na 17 uur nog eens extra in het licht gezet. Dat gebeurt tijdens een korte samenkomst met muziek, tekst en zang rond de boom.

Eerder die middag kan iedereen iets in de boom hangen dat een plekje in het licht verdient. In deze tijd met zoveel duisternis kunnen immers veel zaken wel wat extra licht gebruiken. Wensen over vrede en gerechtigheid, bijvoorbeeld. Over respect en verdraagzaamheid, of over liefde en medemenselijkheid. Maar ook over herinneringen die niet mogen vervagen. Herinneringen aan dierbaren die ons ontvielen, maar nog zo ontzettend gemist worden. Gedichten, gedachten, wensen, foto’s met of zonder tekst, alles waarvan iemand vindt dat het aan de duisternis moet worden onttrokken, verdient een plekje in de kerst-lichtboom.

Bij de boom staat die zaterdag een kraampje waar men vanaf één uur ’s middags gratis een plastic flesje kan halen om de boodschap in te verpakken. Ook beschikt men daar over een seal-apparaat zodat foto’s of teksten zichtbaar, maar weersbestendig kunnen worden opgehangen. Door de hele stad is die middag koorzang te horen. Meerdere koren trekken uiteindelijk vanaf verschillende locaties tegen vijf uur naar de Zijl voor een korte afrondende samenkomst. Naast de samenzang spreekt ds. Herman de Vries, zingt Jelle Wagenaar, speelt fanfare Oranje en haalt René Koster enkele herinneringen, wensen en gedachten uit de boom naar voren. De Zijl wordt deze middag extra gezellig aangekleed met een levende kerststal, vuurkorven, een draaimolentje en kraampjes met oliebollen, glühwein en warme chocolademelk.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?