Dijkstra’s winnen overtuigend eigen Dijkstra Toernooi · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Dijkstra’s winnen overtuigend eigen Dijkstra Toernooi

maandag 27 juni 2022

WARFSTERMOLEN – Zaterdag 25 juni werd voor de 34e keer het Dijkstra Toernooi gehouden. Het in de regio zeer  bekende toernooi telde dit jaar weer 12 teams verdeeld over 2 poules.

In Poule A: Burum, vv Kollum, Visvliet, Warfstermolen, Pompster Boys, Dijkstra’s. Poule B: Zeester, Lauwerzijl, Engwierum, Heemstra Boys, Munnekezijl en FC LEO.

In Poule A was het zeer spannend. De laatste wedstrijden in de poule moesten uitwijzen wie doorging naar de kruisfinale. Na 4 wedstrijden hadden Warfstermolen, vv Kollum en de Dijkstra’s  9 punten behaald. De Dijkstra’s gingen van de 3 door omdat de andere concurrenten Warfstermolen en vv Kollum nog tegen elkaar moesten. vv Kollum won met 2-0 en bereikte ook de kruisfinale alleen het was nog even afwachten of het de 1e of 2e plaats werd. Namelijk de Dijkstra’s moesten nog een wedstrijd spelen en winnen tegen Burum en dan zien wie 1e en 2e in de poule wordt. De Dijkstra’s wonnen overtuigend met 4-0 van Burum en werden zo op doelsaldo 1e in de poule.

In poule was het wat minder spannend. Na 3 wedstrijden waren de kruisfinalisten al bekend. Engwierum werd 1e in de poule met 13 punten voor Lauwerzijl dat 9 punten behaalde. In de kruisfinales werden de Dijkstra’s aan Lauwerzijl gekoppeld en Engwierum aan vv Kollum. Engwierum won in een spannende wedstrijd met 1-0 van vv Kollum. De Dijkstra’s en Lauwerzijl maakten het nog spannender door 1-1 gelijk te spelen.

Strafschoppen moesten bepalen wie in de finale komt.

Lauwerzijl hadden 1 misser en dat kwam hun duur te staan doordat  de Dijkstra’s  alle 5 strafschoppen wel wisten te benutten.

In de finaleronden werden de nrs 3 t/m 12 door strafschoppen beslist.

11e – 12e plaats  Munnekezijl wint van Visvliet

9e – 10e plaats  Pompster Boys winnen van de Heemstra Boys

7e – 8e plaats  Burum wint van Zeester

5e – 6e plaats FC LEO wint van Warfstermolen

3e – 4e plaats vv Kollum wint van Lauwerzijl

En dan de finale tussen de Dijkstra’s en Engwierum. Het werd tot vlak voor de rust een gelijkwaardige wedstrijd totdat de Dijkstra’s een strafschop kregen en de 1-0 scoorden. Direct na de rust werd het 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Engwierum geloofde het daarna wel en kreeg daarna een geweldig pak slaag. Het werd uiteindelijk 5-0 voor de Dijkstra’s. Voor de Dijkstra’s was het de 3e keer dat ze de cup met de grote oren winnen. De eerste keer was in 1994 en de 2e in 2008. Na de finale was het tijd voor de 3e helft. Zanger Peter van Dekken opende de 3e helft met medewerking van disco “Dream Paradise”

Tussendoor werd de prijsuitreiking gehouden.

Alle vrijwilligers werden bedankt evenals alle sponsoren en hoofdsponsor Bouwbedrijf Kingma. Natuurlijk ook de scheidsrechters GJ. Lania, HJ van der Bij, JE. Boerema, Y. Zijlstra, J. Doornbosch, M. Rozema en wedstrijdleider R. Vonk.

De topscoorder bokaal ging naar Simon Schreiber van Engwierum met 6 goals. Daarna werden de bekers aan de teams uitgereikt en natuurlijk de zeer grote wisselbeker met de grote oren aan, de aanvoerder Ellery Paauw en leider Arjan Hamstra van de Dijkstra’s.

Vervolgens ging het weer verder met de muziek van de Duitse band “Countdown” en “Dream Paradise. De ongeveer 600 aanwezige gasten in en rondom de feesttent maakten er daarna een geweldig feest van.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00