Herberg De Waard van Ternaard, gevestigd aan De Groedse 3 in Ternaard is door de toonaangevende restaurantgids SpecialBite uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Friesland. SpecialBite is erg selectief, naast het eten wordt ook het interieur en de locatie beoordeeld. Het oordeel over De Waard van Ternaard: ,,Leuk, zo’n designhotel met toprestaurant op een onverwachte plek! Het is dubbelop fijn buiten zitten in dit pittoreske gehucht in de buurt van Dokkum. Op het terras met houten vlonders of de binnentuin met schelpenvloer.’’
,,Net als het interieur is het exterieur geheel gestyled door interieurmerk Pilat & Pilat, (ook wel de Piet Boon van het Noorden) met prachtige robuuste, houten meubelen. De keuken is seizoensgebonden en ambachtelijk, met versgedraaid ijs en brood dat zelf wordt gebakken met meel van de molen uit Birdaard. De Waard van Ternaard heeft culturele middagen op zondag, met live muziek en aansluitend de mogelijkheid om een verrassingsmenu mee te eten.” De uitverkiezing kwam tot stand door de stemmen van de vaste SpecialBite spotters en de bezoekers van de site SpecialBite.com. Zij kozen per provincie het beste terras.
Over De Waard van Ternaard
Herberg De Waard van Ternaard is een design hotel ontworpen en ingericht door meubelmakers Pilat & Pilat en is gesitueerd in een statig, uit 1860 daterend, pand aan het pittoreske dorpsplein in Ternaard.
Chef-kok en eigenaar Michael Roest kookt ambachtelijk, seizoensgebonden en met zo veel mogelijk dagverse streekproducten. Zo word bijvoorbeeld vlees gekocht bij de ambachtelijke slager uit Ternaard, verse vis in Lauwersoog of van onze eigen visser in Peasens en de verschillende boerenkazen komen uit de gehele provincie. Op deze manier krijgt men pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.
Over SpecialBite
SpecialBite bestaat sinds 1999 en is een van de belangrijkste restaurantgidsen van het land. In november komt de jaargids uit met daarin de 501 meest bijzonder restaurants van Nederland. Herberg De Waard van Ternaard, staat hierin genoteerd op nummer 47. SpecialBite selecteert restaurants niet alleen op de culinaire kwaliteiten. Ook het interieur en de locatie moeten bijzonder genoeg zijn om een restaurant het predicaat ‘special’ te geven. SpecialBite is onderdeel van Kosmos Uitgevers, wat weer onderdeel is van NDC/VBK
Terrassengids: SpecialBite viert de heerlijke Hollandse zomer
Van hipste strandtent tot theetuin onder de appelbomen. SpecialBite viert de heerlijke Hollandse zomer met een supergebruiksvriendelijk gidsje dat zo mee kan in de tas of het dashboardkastje. Het vaste team van spotters heeft ditmaal 126 terrassen geselecteerd. In één oogopslag ziet men hoe elk restaurant scoort op uitzicht, specialiteit en dat ene onbenoembare dat een adres So SpecialBite maakt. Foto’s van lange tafels in het weiland en vive la France-pleintjes maken dat men nog meer in de stemming komt. Bovendien leest men per hotspot tips voor mooie routes en leuke dingen die in de buurt te doen zijn. Ook aan de picknickmand is gedacht, met zalige, super Hollandse receptjes voor onderweg. SpecialBite zomer 2009: voor iedereen die dol is op culinaire ontdekkingen in de buitenlucht. Deze speciale zomereditie ligt vanaf donderdag 14 mei in de winkels.