Op 22 en 23 augustus 2015 vindt er een nieuwe editie van het Brommelsfestijn plaats. Brommels zet de traditie van het bramen plukken in de Fryske Wâlden opnieuw op de kaart. Inwoners en gasten maken tijdens het evenement kennis met de brommel (braam), het coulissen landschap en de cultuur van de Fryske Wâlden. Gastvrijheid staat voorop! In 2015 breidt Brommels uit naar Twijzel, Kootstertille, Veenklooster, Kollum en Buitenpost. De Kruidhof wil daar vanzelfsprekend graag een bijdrage aan leveren. Daarom organiseert De Kruidhof op 22 en 23 augustus verschillende activiteiten met bramen.
Op beide dagen demonstreert chef-kok Daan Nagelkerke hoe je op eenvoudige wijze een culinaire, biologische lunchsalade met verse kruiden en bramen maakt. Jouw zelf meegebrachte bramen worden verwerkt in de salade die je na afloop eet aan lange tafels in onze Fruithof. De overige ingrediënten en het recept verzorgen wij. Je krijgt een lekkere ‘brommels’ attentie mee naar huis. Aanvang op beide dagen om 12.30 uur. Je kunt ter plekke betalen aan de kassa van het Tuincafé € 15,00 p.p. Opgave via info@dekruidhof.nl Bij slecht weer kun je binnen eten.
Daarnaast worden verschillende bramenrassen verkocht in De Verkooptuin en is er een kraam met heerlijke proeverijen van bramen, wederom gemaakt door chef-kok Daan Nagelkerke. Er is ook een heerlijke bramenlikeur gemaakt die de gasten kunnen proeven.
Natuurlijk mag je op eigen gelegenheid onze tuinen en het IJstijdenmuseum bekijken en op 22 augustus is er ook een geologische dag in onze Kloostertuin met onder meer allerlei leuke kinderactiviteiten. Meer informatie op www.ijstijdenmuseum.nl en informatie over de losse entreeprijzen www.dekruidhof.nl.