De gezondheidsvoordelen van broccoli kiemen · Foto('s): 
RECLAME

De gezondheidsvoordelen van broccoli kiemen

woensdag 20 april 2022

LEEUWARDEN – Als je kiest voor een gezonde levensstijl dan heb je vast gehoord van kiemgroente. Deze groente wordt net na het kiemen geoogst en bevat naast de voordelen die normaal in deze groente zitten ook vaak extra antioxidanten en andere voedingsstoffen die passen bij een bewuste keuze voor een gezond dieet. Een voorbeeld van kiemgroente die vaak gebruikt wordt en die veel voordelen biedt zijn broccolikiemen. De voordelen wat betreft de gezondheid zijn groot. Maar de vraag is al snel hoe kun je deze kiemen het beste gebruiken. Hier lees je waar je broccolikiemen voor kunt gebruiken. Zodat jij ook kan genieten van de voordelen van deze gezonde groente.

De smaak is anders

Een voordeel wat niet direct gevolgen heeft op de gezondheid is dat de kiemen van de broccoli een mildere smaak hebben dan broccoli zelf. Hierdoor is het gemakkelijker om deze groente te gebruiken en kan je het ook vaker eten. Daarnaast is de structuur ook anders omdat kiemgroente vaak zachter zijn qua structuur dan de volwaardige plant. De broccoli kiem is daar ook een voorbeeld van.

Voedingsstoffen in de broccoli kiem

Er zitten een aantal voedingsstoffen in de broccolikiemen die invloed hebben op de gezondheid en daarom voordeel bieden als je deze groente eet.

  • Vitamine B. Er zijn verschillende soorten vitamine B maar in broccoli zit vooral vitamine B6. Dit zorgt voor een regulatie van de hormonen in je lichaam. Verder is vitamine B6 belangrijk bij de stofwisseling en draagt het bij aan je geheugenfunctie en je concentratievermogen
  • Vitamine C. Deze vitamine zorgt ervoor dat je collageen gemakkelijker vormt. Collageen is belangrijk voor je bindweefsel. Daarnaast is vitamine C belangrijk bij de weerstand die je hebt.
  • Deze voedingstof zorgt ervoor dat je voldoende rode bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor ben je minder snel moe.
  • Deze stof zorgt ervoor onder andere voor dat je minder snel ontstekingen krijgt, je immuunsysteem beter functioneert en je bloeddruk verlaagt.

Het voordeel van deze kiemen is dus aanwezig. De reden hiervoor is ook dat in tegenstelling tot de broccoli die we eten als deze geoogst wordt, is dat de kiemen eenvoudig rauw verwerkt kunnen worden waardoor de concentratie van de voedingsstoffen hoger blijft.

Kennis van voedingsstoffen

Als je ervoor kiest om bewust te kijken naar voedingsstoffen en op welke manier bepaalde groente of fruitsoorten bij kunnen dragen aan een betere gezondheid dan is het vaak lastig om de juiste informatie te vinden. Er is op dit gebied veel wetenschappelijk onderzoek gedaan maar het vinden van de verschillende ingrediënten en wat de gevolgen daarvan zijn voor je gezondheid kan lastig zijn. Daarom heeft Sapje de meeste ingrediënten op een toegankelijke manier beschreven zodat je weet wat je eet en hoe dit je gezondheid beïnvloedt. Bekijk hier meer ingrediënten van Sapje.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark & Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2025 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?