Damclub TTS: voorlaatste ronde met tien overwinningen en slechts een remise · Foto('s): 

Damclub TTS: voorlaatste ronde met tien overwinningen en slechts een remise

dinsdag 19 april 2016

In de damarena van café de Haven werd op deze voorlaatste competitieronde nog volop gestreden voor de punten. Alhoewel de kampioenen al enige tijd bekend zijn gaan de Feanster dammers altijd tot het gaatje ongeacht hun tegenstander.

Berend Bakker die het aantal wedstrijden niet haalt blijkt dit jaar in een bloedvorm te verkeren. Door zijn overwinning op Johannes Postma de Tilster nieuwkomer op de club stoomt good old Berend door naar de derde plaats op de ranglijst. Gerrit Terpstra kon door zijn overwinning op Cees Dijkstra nog iets goed maken van een teleurstellend seizoen. De behaalde tweede plaats is mooi maar het aantal punten stemt niet tot tevredenheid.

Bareld Bekkema gaat de hoofdgroep weer verlaten door degradatie. Bareld kan echt wel een potje schuiven maar raakt in het eindspel wel eens in de war zoals ook vanavond tegen Ate Oosterhof. De overwinning van Luitzen van der Heide op Henk Westerhof mag ook worden genoemd. De motivatie van Luitzen en de slechte tijdverdeling van Henk hebben tot deze uitslag geleid.

Karel de Bruin moest deze avond vol aan de bak om de punten te behalen. Tegen Joop de Graaf was hij alras een brikje voorgekomen maar het eindspel kostte dusdanig veel tijd dat dit de langste pot van de avond werd. In de subgroep waren Sape Hiemstra en Henk Wiersinga aan elkaar gewaagd en deze kerels zorgden voor de enige remise vanavond. Willem Hofstede verstevigde zijn positie op de ranglijst door Anne Alma al vroeg met een nederlaag op te zadelen.

Voor de beroemde Feanster Toer bokaal waren de volgende uitslagen nog van belang: 

Haye Wittermans – Jan Hoogsteen (0-3)
Henk de Bruin – Durkje v Beets (3-0)
Frans Postma – Tjipke Vlasma (3-0)
Rein van der Wal – Jan Kunnen (3-0)

Op 25 april wordt de slotronde voor de onderlinge gespeeld waarna op 2 mei de slotavond wordt gehouden van dit seizoen. Gedurende de zomermaanden wordt het zomertoernooi gehouden in samenwerking met de damclub Mildam-Heerenveen.

Dit betekent dat op meerdere maandagavonden de damarena van café de Haven gewoon is gevuld met een groep dammers uit geheel Friesland en de gehele noordelijke regio. Opgave voor dit toernooi kan plaatsvinden t/m 27 april, tel: 0653203221. Nadere details op de Facebookpagina onder 27e zomerdamtoernooi Friesland.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?