Circulair bedrijf OPNIEUW wil nog verder uitbreiden in Buitenpost · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF
RECLAME

Circulair bedrijf OPNIEUW wil nog verder uitbreiden in Buitenpost

donderdag 03 juni 2021

BUITENPOST – Het circulaire bedrijf OPNIEUW uit Buitenpost wil, grenzend aan het huidige bedrijfsterrein aan de Newtonstraat, met de aankoop van tienduizend vierkante meter grond uitbreiding realiseren. ,,Daarmee kunnen we zowel op korte-, middellange- als lange termijn de toekomstige groei van ons concept ondersteunen met de juiste infrastructuur”, aldus Douwe Jan Boersma van OPNIEUW.

Achtkarspelen, eigenaar van de grond, wil medewerking aan de uitbreiding van OPNIEUW verlenen. Wel zal eerst nog de bestemming van het terrein veranderd moeten worden van agrarisch naar bedrijventerrein. Ook zullen er eerst onderzoeken worden uitgevoerd zoals een ecologisch en een archeologisch onderzoek. Voor de uitbreiding van het bedrijventerrein is toestemming nodig van de provincie. De gemeenteraad is uiteindelijk bevoegd het bestemmingsplan al dan niet vast te stellen.

OPNIEUW heeft onlangs de tweede fase van de nieuwbouw op de huidige locatie afgerond. Vooruitkijkend zal dit binnen enkele jaren te klein zijn. De wens is dan ook om alle goederenstromen en verkeersstromen zoveel te centraliseren in Buitenpost. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënte bedrijfsvoering, maar zorgt ook vanuit milieuoogpunt voor minder belasting.

Het in 2018 opgerichte bedrijf, houdt zich bezig met de in- en verkopen van gebruikt kantoormeubilair dat gerepareerd en opgewaardeerd wordt in de werkplaats. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans  om te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het bedrijf is recent uitgebreid met twee nieuwe mede-eigenaren Rick Bremer en Kees Noordmans.

Op de foto (vlnr): Kees Noordmans, Rick Bremer, Douwe Jan Boersma en wethouder Harjan Bruining bij het tekenen van de intentieovereenkomst voor de uitbreiding. 

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?