Het is internationaal: drie gastchefs uit drie Europese zustersteden van Fulda.
Chef kok; Jan Veenma uit Brantgum beter bekend onder de naam ’’Jan Cooks4You’’ brengt producten uit Friesland/Dokkum onder de aandacht tijdens een groot foodevent in Duitsland.
Het volgende werd geschreven op de website van osthessen-news.de
11-08-2019 – Eigenlijk hebben de chef-koks van het Fuldaer Genussfestival de zaak opgepakt om lokale delicatessen te serveren in een barokke sfeer. Maar voor het eerst dit jaar zal het internationaal zijn: drie gastchefs uit drie partnersteden bezoeken en willen laten zien wat de keuken in hun thuisland maakt – in combinatie met producten van de Rhön.
Sinds 1991 zijn Fulda en Sergiew Posad zustersteden in Rusland: van daar kwam Alexander Demchenko, chef-kok in een viersterrenhotel. Hij heeft blini’s bereid, met zes verschillende Russische vullingen, die aangeboden worden bij de stand van Sven Nelles.
Jan Veenma komt uit Dokkum in Nederland, dat het partnershipcertificaat 2013 met Fulda heeft ondertekend. Met Christopher Müller van het Sinnett-banket bood de Nederlander kroket met rundvlees en typische Dokkumer-kaas, droge worst en -bieren aan. Van de Spaanse gemeenschap Sabiñánigo, die een vriendschap met Petersberg onderhoudt, komt Alfredo Cajal. Samen met Marc Zuspann kookte Cajal – hoe kan het ook anders – een paella.