CDA Achtkarspelen in actie te Gerkesklooster-Stroobos · Foto('s): Jens la Roi
  Jens la Roi

CDA Achtkarspelen in actie te Gerkesklooster-Stroobos

maandag 14 maart 2016

Afgelopen weekend stond Nederland in het teken van NLdoet, de grootste vrijwiligersactie van het land. Vorig jaar was CDA Achtkarspelen te gast in de Spitkeet te Harkema om de huisjes schoon te maken. Dit jaar is gekozen voor het schoonmaken en het onkruidvrij maken van het Koepelplein in Gerkesklooster-Stroobos.
 
NLdoet
Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2016 samen met duizenden organisaties in het land NLdoet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Koepelplein Gerkesklooster-Stroobos
Het Koepelplein in Gerkesklooster-Stroobos is het plein waar dorpsactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Zo was er regelmatig Koepelkerst in samenwerking met het plaatselijke muziekkorps en samenkomsten tijdens Oud en Nieuw. Plaatselijk Belang zou graag zien dat de Koepel nog veel meer gebruikt gaat worden. Het CDA staat voor leefbaarheid in de dorpen en juist dit soort centraledorpspleinen zijn daarin belangrijk. Naast het CDA was ook plaatselijk belang Gerkesklooster-Stroobos aanwezig om te helpen waardoor het plein met vele handen snel schoongemaakt was. Daarnaast zijn ook actuele thema’s zoals leefbaarheid in het dorp en de leegstand besproken. Iets wat niet alleen spelt in Gerkesklooster-Stroobos maar in meerdere dorpen in Achtkarspelen. Als politieke partij is het ook belangrijk dat je je hierover goed laat informeren.

Nuttige ochtend
Concluderend kon worden gesproken over een zeer nuttige ochtend waarbij de politiek het niet alleen liet bij woorden maar ook bij daden door de handen uit de mouwen te steken. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke zelfbereide lunch bij de familie la Roi in Gerkesklooster. Zijn er volgend jaar tijdens Nldoet ook klussen bij u in het dorp? Laat het weten en wie weet komt het CDA langs!

Fotobijschrift, van links naar rechts: Auke Attema, Dineke Vaatstra, Nico Bos, Jouke Spoelstra, Neely-Anna van der Wal, Meindert Talma, Romke van der Wal, Wietske Poelman, Bareld Storm en Lydeke Zandbergen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?