By Buuf kinderkleding- en speelgoedbeurs pakt uit met jubileumeditie · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

By Buuf kinderkleding- en speelgoedbeurs pakt uit met jubileumeditie

dinsdag 27 september 2022

DE WESTEREEN – Op zaterdag 8 oktober organiseert By Buuf voor de vijftiende keer een tweedekans kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Badhûs in De Westereen. Na een pauze van 3 jaar kan dit mooie evenement eindelijk weer plaatsvinden. Tussen 10.00 en 13.00 uur is deze najaars- en winterbeurs zeker een bezoek waard. Aan deze inbrengbeurs doen 120 deelnemers mee, meer dan ooit tevoren. Zij brengen hun mooiste spullen in, die zullen worden gesorteerd en uitgestald op geslacht, maat en product, waardoor het heel overzichtelijk is. Na het shoppen wordt er voor alle bezoekers een verse suikerspin gemaakt bij de uitgang en voor de kinderen staat er een springkussen klaar.

Grootste inbrengbeurs van Friesland Door samenwerking met de lokale basisscholen worden ook de aula’s van De Boustien en ‘t Pompeblêd omgetoverd tot shoplocatie. Hierdoor is By Buuf met 400 m2 de grootste inbrengbeurs van Friesland. Naast kleding en speelgoed zullen er ook weer volop babybenodigdheden, winterjassen, skikleding, zwemkleding, schoenen, accessoires en heel veel andere kind gerelateerde spullen te vinden zijn.

Noodzaak Iedereen merkt het, en dit is nog maar het begin. Torenhoge prijzen van gas en brandstof, flinke prijsstijgingen in de supermarkt, zelfs de eerste levensbehoeften als eten en onderdak zijn voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. De dames achter By Buuf denken hier een helpende hand te kunnen bieden. `naast al deze kosten hebben kinderen ook regelmatig aanvulling voor de kledingkast nodig. Kinderen groeien snel, je hebt soms voor 1 seizoen meerdere maten nodig. Om een complete garderobe aan te schaffen is in de reguliere kledingwinkel voor velen niet meer betaalbaar. Bij ons wel; Een gemiddeld item kost slechts €2,00. Zo hou je nog wat over van de kinderbijslag, en biedt onze speelgoedafdeling uitkomst voor de slimme bezoeker die alvast voor pakjesavond zijn slag wil slaan. Want ook die dure tijd komt er al snel weer aan’. Aldus de dames die deze beurs 2 maal per jaar organiseren; Simone Pit en Gerda Veenstra.

Verbinden 70 Vrijwilligers zijn vanaf donderdagavond tot zaterdagavond in touw om deze beurs tot een succes te maken. Opbouwen, sorteren, de verkoopochtend in goede banen leiden, opruimen en afbreken, alles doen ze samen. Aan stoppen denken de dames van de organisatie niet. “Er staan iedere editie heel veel bezoekers te wachten tot de deuren openen, dat laat zien dat er nog steeds behoefte aan een beurs als de onze is. Onze mailbox ontploft de afgelopen weken met inschrijvingen van mensen die graag deelnemer willen zijn. Dat we die 2 groepen samen kunnen brengen is prachtig! Het hele By Buuf weekend geeft ons veel energie. Het zijn gezellige dagen met alle bezoekers en vrijwilligers, die ieder 2 of meer dagdelen komen helpen. Die verbinding, in en tot ver buiten het dorp is heel veel waard. Bovendien hebben we de gezichten van blije mensen met tassen vol aankopen veel te lang moeten missen. We gaan extra uitpakken tijdens deze jubileumeditie”, aldus de enthousiaste organisatie.

By Buuf heet je welkom. Meer weten? Volg ons op www.facebook.com/beursbybuuf of mail naar beursbybuuf@gmail.com

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?