Burgum Bluesmekka van de Wâlden · Foto('s): Gerrie vd Meer
  Gerrie vd Meer

Burgum Bluesmekka van de Wâlden

dinsdag 28 november 2023

BURGUM – Er zijn plaatsen die zich profileren als Bluesmekka maar feit is dat Burgum zondagmiddag even het “Bluesmekka van de Wâlden” mocht worden genoemd. Dat blues leeft in de Wâlden bewezen de in grote getale toegestroomde  liefhebbers van dit genre zondagmiddag 26 nov. in het sfeervolle Grandcafé van Glinstra State in Burgum.

Maar liefst 2 bluesbands gaven acte de présence. De band “Bluessense” trapte af, een 6 mans formatie afkomstig uit de regio. Het repertoire viel in de smaak, nummers van Cuby & The Blizzards, Eric Clapton om maar eens een paar iconen te noemen, werden met verve vertolkt door zanger Bert Vos. Hij werd bijgestaan door:
Harry Vos/gitaar
Jan v.d. Kooi/toetsen
Jan Coenraadts/slaggitaar
Henk Coenraadts/bas
Peter Riksma/drums

De stemming zat er goed in en al snel waagden de eerste danslustigen zich op de dansvloer. Na dit optreden en tijdens de pauze moest er omgebouwd worden voor de 2e band “JD Blues Inc”. JD staat voor Johan Dalstra, zanger van deze 4–mans formatie waarvan de meeste afkomstig uit de Wâlden. Deze doorgewinterde muzikanten laten zich vooral inspireren door de rijke blues-klanken van de jaren ’50 met zo nu en dan een uitstapje naar moderne bluesrock. Zanger Johan werd bijgestaan door een strakke begeleiding:
Johan Veenstra/gitaar
Henk de Vries/bas
Jaap Jurjen (JJ) Veenstra /drums
Als gastspeler was Henk de Leeuw (van de band 4-Aces) aanwezig om een deuntje mee te blazen op de mondharmonica. De band en ook zeker het publiek kon er geen genoeg van krijgen maar na nog een toegift was dan het einde van een pracht mooie middag in Glinstra State.

Deze 2e editie van het Matinee concept (muziek op zondagmiddag met wisselende genres) gaat een vervolg krijgen, zeker gezien de enthousiaste en positieve opmerkingen van het publiek die wel “in” is voor wat gezellige “reuring” op de zondagmiddag. De volgende editie (3e Grand Café Matinee) is dan ook op zondag 28 jan. ’24 met Syta & Marije, muzikaal duo uit Feanwâlden. Hun muziekstijl is te omschrijven als een mix van country en pop.

Auteur: Gerrie vd Meer
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Burgum Bluesmekka van de Wâlden · Foto('s): Gerrie vd Meer
Burgum Bluesmekka van de Wâlden · Foto('s): Gerrie vd Meer
  Gerrie vd Meer

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?