Brommels, autocross en survival in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Brommels, autocross en survival in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 26 augustus 2023

DE WESTEREEN – In de wekelijkse Weekend Nieuwsshow weer volop aandacht voor activiteiten en nieuws uit de regio. Deze keer alles over het brommelfestijn met voorzitter Atsje Lettinga. Vandaag en morgen op meerdere plekken de kans om bramen te plukken en te genieten van lokale producten en of tuinen. “Pluk de toarnbeien op oardel meter hichte en lit se foardatst se ytst yn it wetter stean.” waarschuwt Lettinga. Dit in verband met mogelijke kans op besmetting met de vossenlintworm. 

Eén van de tuinen die open is in combinatie met Brommels is tuin De Baanderij aan de Heidstreek van Noardburgum. Gerda Baan gaf aan dat haar tuin volle mooie planten en struiken staan. Hopelijk heeft de tuin van haar geen last van de buxusmot en vlinder. In de hele regio staan als gevolg van dit beestje dorre haagjes. Verslaggever Ben de Jager maakt hierover een reportage met tuinman Klaas Piekstra van de Florahoek.

Altijd gedacht aan het opstarten van een eigen onderneming maar heeft u daarbij hulp nodig? Dat kan met de cursus via de ondermersschool die voor de gemeenten in Noordoost Fryslân verzorgd wordt door Qredits. Bedrijvencontactfunctionaris Ingrid Vellinga vertelde er over in de uitzending. Tot nu toe zijn er al twaalf aanmeldingen. Er kunnen nog meer nieuwe starters bij. Zo gaf Vellinga aan. Meer info op de site van de gemeenten.

In Kootstertille starten begin september weer de trainingen van de survivalvereniging. Deze is voor jong en oud. Het is een mooi sport omdat je in weer en wind in de buitenlucht bezig bent. Dit vertelde Tjerk de Jong. Lid van de pr-commissie van de sportclub.

Tweemaal was er contact met Meindert Acda over de autocrossrace in Hallum. Het is de oudste race van Nederland. Het is jammer genoeg niet de race die het meeste georganiseerd is. Er moest meerdere keer afgelast worden in verband met de weersomstandigheden. Er was veel publiek en zelfs deelnemers uit het buitenland. “Alle buien laten nu Hallum links liggen.” vertelde Acda in de uitzending.

Het Christelijk Mannenkoor Pro Rege zoekt nieuwe leden voor bij het koor. De komende maand is er de mogelijkheid om mee te zingen en te kijken bij het koor. Nieuwsgierig kom voor langs “Vanaf woensdag 30 augustus om 19:45 starten deze avonden aan de Stationsweg 45a in  Dokkum.” gaf koorlid Douwe de Jong aan.

Als laatste werd geschakeld naar RTV NOF collega Mats Gies die aanwezig is bij het Jeu de Boule kampioenschap van Noardeast-Fryslân in Holwert.

Auteur: RTV NOF | Jaap van der Laan
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?