Broekster Boys wint bekerwedstrijd tegen SC Bolsward: 5-2 · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Broekster Boys wint bekerwedstrijd tegen SC Bolsward: 5-2

zondag 08 september 2024

BOLSWARD – De voorbereidingen richting de eerste bekerwedstrijd waren uitstekend (3-0 winst op VV Balk, winnaar Halecup en 6-1 overwinning op FVC) en die vorm werd ook zichtbaar op het kunstveld van de plaatselijke SC Bolsward. Er waren maar drie liefst drie spelers geschorst bij Broekster Boys. Toch wel een vreemde regeling van de KNVB dat een tweede gele kaart opgelopen in het bekertoernooi van het vorige seizoen gewoon “uitgezeten” moet worden. Hoe dan ook, het geeft kansen voor andere spelers en het is nu al duidelijk dat de selectie van Broekster Boys er in de breedte sterker op geworden is.

Broekster Boys nam in Bolsward gelijk het initiatief en dat leverde binnen 15 minuten een handvol goede kansen op. Piet Wessel Dijkstra raakte daarbij vroeg in de wedstrijd al de lat maar het was nog even wachten op doelpunten. Bauke Jan Douma opende de score. Een prima aanval, zoals deze de afgelopen weken op het trainingsveld geoefend werd, leverde de verdiende voorsprong op. Een kwartiertje later verdubbelde Douma de voorsprong en vlak voor rust zag iedereen het eerste officiële doelpunt van “Wing back” Jacob Weidenaar. Plaaggeest Jan Tijtsma maar een minuut later de 0-4 en daarmee zat de wedstrijd wel op slot. Was SC Bolsward dan machteloos deze eerste helft? Zeker niet. Met name Wilco Folkerts maakte een prima indruk en sneed enkele keren na mooie steekpassjes door de Broekster defensie. 5 minuten voor rust was Bolsward dicht bij een doelpunt. Een vrije trap na een overtreding van de terug gekeerde Klaas vd Meulen, die overigens een puike partij speelde, werd verrassend links lang de muur genomen. Met een perfecte krul ging de bal richting doel maar Riemer Hoekstra had zijn muur uitstekend uitgemeten want de bal ketste via de paal het veld weer in. Het gaatje was er dus net niet voor de vrije trap nemer van Bolsward.

Direct na rust werd de voorzet van invaller Vincent Hoekstra in eigen doel gewerkt en stond de Bolsward voor een onmogelijke opgave om de wedstrijd te doen kantelen. Maar de thuisploeg had zijn kruid nog niet geheel verschoten. Net als vorige week kwam Bolsward (toen na een 4-0 achterstand) terug op het scorebord. Het werd toen uiteindelijk 4-2 voor LAC Frisia.

Mounin Bou-Asar maakte de ere treffer in de 62e minuut. Later ging ook nog het prima afstandsschot van Wilco Folkerts in het doel. Riemer Hoekstra was kansloos op een zogenaamde echte en mooie zwabberbal. Bolsward had Broekster Boys even later pijn kunnen doen toen een doelpunt afgekeurd werd omdat een speler van Bolsward het laatste tikje voor de lijn wilde geven. De bal was er anders ook ingegaan maar werd nu dus terecht afgekeurd voor buitenspel. Een kwartier voor tijd schoot het bij Hedzer Prins in zijn hamstring en moest hij het veld geblesseerd verlaten. Aangezien Jan Bruin zijn 4 veldspelers al had ingebracht was het reservekeeper Methode Bizimana die zich in rap tempo om moest kleden van keeperstenue naar veldspelerstenue. Vincent Hoekstra ging naar de back positie waardoor Bizimana in de voorhoede ging spelen. Hij was even later nog dicht bij een doelpunt maar probeerde de af te geven i.p.v. zelf een doelpoging te wagen. Het bleef uiteindelijk bij 2-5 en daarmee gaat Broekster Boys al in de koker naar de volgende ronde.

Volgende week speelt Broekster Boys thuis tegen LAC Frisia. Beide ploegen zijn al door maar deze wedstrijd heeft wel een speciaal tintje. Bij Broekster Boys zit Jouke Dantuma op de bank als assistent-trainer. Zijn zoon Frits Dantuma is dit seizoen teruggekeerd op het oude nest en verdedigt nu ook de kleuren van Broekster Boys. Laat nu net Juryan Dantuma trainer zijn bij LAC Frisia en speelde enige jaren geleden nog in de voorhoede van Broekster Boys! Een echte familie clash op het veld bij Broekster Boys. Daarnaast zal ook Lucas Peterson wel in het veld staan. Niet zoals men gewend is bij Broekster Boys maar bij LAC Frisia. Genoeg ingrediënten om komende zaterdag maar even naar deze prachtige wedstrijd te komen kijken. De wedstrijd in Damwâld begint om 14.30 uur.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00