Broekster Boys de kansen, Flevo Boys de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys de kansen, Flevo Boys de punten

zondag 08 oktober 2023

DAMWALD – De toeschouwers die afgelopen zaterdag naar Damwald kwamen, waren op een pittig potje voetbal voorbereid. Broekster Boys leed vorige week een gevoelige nederlaag en Flevo Boys kwam ongeslagen naar “de Broek”. Voor Broekster Boys dus een wedstrijd om te laten zien waar het op dit moment staat, want Flevo Boys wordt ingeschat als een titelkandidaat.

De hoge positie van Broekster Boys van afgelopen seizoen is geen garantie voor nieuw succes en met de nieuwe indeling is het lastig inschatten hoe de ploegen zich tegen elkaar verhouden. Flevo Boys wist dat het altijd lastig spelen is in de thuishaven van Broekster Boys en had zich daar goed op voorbereid. De eerste kans voor Flevo Boys was gelijk raak. In de 6e minuut wist Robin Zuidema een goed gegeven voorzet direct af te straffen. Een minuut later leek de gelijkmaker al te komen toen Piet Wessel Dijkstra een geblokt schot van Vincent Hoekstra voor zijn voeten kreeg. De keeper stond nog op de 16 meter lijn…. Met beetje tegenwind was het een perfecte goal geworden maar de lob kwam nu via de lat weer het veld weer in en was het gevaar verdwenen. Broekster Boys had in die eerste helft het beste van het spel en de gelijkmaker leek eraan te komen maar Vrouwe Fortuna was deze keer aan de zijde van de Emmeloorders. De kansen stapelden zich op. Om er een paar te noemen: Hedgar Hoekstra zijn kans werd door keeper Klaas Boersma gekeerd, bij een prachtige aanval door het midden (Jos-Bauke- Vincent) stond diezelfde Boersma een doelpunt in de weg en ook Vincent Hoekstra wist een vrije kopkans niet te benutten. Daarna nog de vrije trap van Piet Wessel Dijkstra en ook deze was een prooi voor de keeper waarmee Flevo Boys zich gelukkig mag prijzen met deze sluitpost. Waar het in de eerste thuiswedstrijd tegen Olde Veste wel lukte en er met 5-1 gerust werd, had dit afgelopen zaterdag ook zo maar gekund maar helaas stond er een 0-1 ruststand op het score bord.

In de tweede helft had Flevo Boys zich goed aangepast aan het spel van Broekster Boys. De ploeg uit de polder had meer grip op de wedstrijd en echte kansen deden zich eigenlijk niet meer voor. Broekster Boys bleef het proberen maar de slag op het middenveld was in de tweede helft voor Flevo Boys. Daarmee werd de angel uit het spel gehaald en kabbelde de wedstrijd voort zonder spectaculaire momenten. Toen Zwart tegen het einde van de wedstrijd in een alles of niets poging een aantal spelers wisselde en achterin risico’s genomen werd, strafte Flevo Boys dit hardhandig af. Na de 0-2 in de 90e minuut van Wouter van der Velden werd er nog meer zout in de wonden gegooid toen Thomas Potter diep in blessuretijd zelfs de 0-3 maakte. Al met al een geflatteerde nederlaag waarbij opgemerkt kan worden dat Broekster Boys het puntenverlies zichzelf mag verwijten door de gemiste kansen in die eerste helft.

Volgende week speelt Broekster Boys de uitwedstrijd tegen promovendus Marrum. De wedstrijd begint daar om 14.45 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00