In navolging van proeflokaal ’t Ailand, die Waddengoud gecertificeerde vis op de duurzame kaart zet, heeft nu ook restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog Waddengoud. Niet alleen serveert het restaurant diverse streekproducten uit de eigen streek, maar Het Booze Wijf heeft ook de juiste Waddenbeleving met een prachtig uitzicht op het Lauwersmeer. Hiervoor hebben ze het Waddengoud-streekkeurmerk verdiend.
Sinds de Waddenzee in 2010 de status van Wereld Erfgoed heeft gekregen, hebben steeds meer bedrijven de behoefte om hierop in te spelen door meer omgevingsbewust bezig te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven de principes en richtlijnen van streekkeurmerk Waddengoud willen volgen. “Wij willen met Het Booze Wijf de unieke en pure omgeving van Lauwersoog laten beleven via eten en drinken. Dit doen we door veel ingrediënten bij lokale vissers en producenten weg te halen. Zo hebben wij regelmatig harder en zeebaars op het menu staan en verwerken we diverse delicatessen zoals waddenmosterd van Waddendelicatessen en zeeasterhoning van Oan ‘e Dyk uit Paesens in onze gerechten. Op die manier in combinatie met onze prachtige ligging in het Lauwersmeergebied, willen we de beleving van dit gebied bij onze gasten onderstrepen, aldus Jelle Bos, eigenaar van Het Booze Wijf.
Stichting Waddengroep is blij met deze certificering. “Schiermonnikoog is een prachtig eiland om op vakantie te gaan. Jammer genoeg zien toeristen Lauwersoog daarom veelal als tussenstop dan als eindbestemming. De laatste jaren bloeit het toerisme steeds verder op rondom het Lauwersmeergebied. Hopelijk kunnen proeflokaal ’t Ailand en restaurant Het Booze Wijf met hun aanbod van typisch streekgebonden voedsel hier een steentje aan bijdragen”, aldus Mark de Waard van Stichting Waddengroep.
© Eigen foto
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.