Bolsward verslaat Sexbierum in spannende finale en wint Freule · Foto('s): Omroep Zilt
  Omroep Zilt

Bolsward verslaat Sexbierum in spannende finale en wint Freule

woensdag 07 augustus 2024

WOMMELS – Bolsward heeft de 122e Freule binnengesleept. Jurre Reitsma, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma waren met 5-5/6-4 nét te sterk voor Sexbierum-Pietersbierum.

De Bolswarders trakteerden het publiek op een prachtige finale tegen Remco Post, Rindert Zijlstra, Nick van der Walt schrijven de collega´s van Omroep Zilt. En maar goed ook, want met twee favorieten op het veld ging iedereen er maar even goed voor zitten op de tribune. Met een vuurwerkshowtje en een laag rook over het veld werden de parturen nog even extra opgezweept. En met succes want beide begonnen vliegend. Bolsward en Sexbierum pakten beide een zwaarbevochten earst. Met een fantastische opslag zette Elzinga zijn partuur op 2-1, maar Sexbierum-Pietersbierum pakte ook meteen weer een spul.

Heen en weer
De Waadhoekers konden doorpakken naar 4-2 en leken op weg naar een vijfde bordje. Maar op 6-6 leverde Elzinga een boppeslach af en bracht hij zijn partuur terug in de wedstrijd. Weer werd het 6-6 en met een zitbal van Elzinga bracht hij alles weer gelijk: 4-4. Het was erop en erover, want een buitenslag van Sexbierum op 6-6 bracht de stand op 4-5. Bolsward kwam snel op een matchpoint maar Sexbierum overleefde met een boppeslach van Van der Walt bracht de stand naar 5-5.

Bolsward kwam op 4-0 maar met opslagfouten lieten ze Sexbierum terugkomen. Reitsma nam de opslag over en met een keiharde zitbal zette hij zijn partuur op 6-4. Opnieuw op een matchpoint moest nu Post zijn partuur redden. Maar hij bracht de bal te mooi bij Silvan Elzinga die met een boppeslach de winst pakte. Die had al met al een goeie dag aan de opslag. “Normaal haw ik der noch wol in pear bûten, mar no gie it goed.”

“Mei syn trijen ha we it dien, de hiele dei. Ik bin der hiel bliid mei”, zegt Elzinga. “In prachtige finale, ik haw echt genoaten. En dat we ‘m winne is echt fantastysk.” Reitsma trakteerde hier en daar op prachtige slagen, maar oogde hier en daar toch ook wat onzeker. “Ik koe myn spanning net yn bedwang hâlde”, zegt de Bolswarder. Ondertussen had Sexbierum-Pietersbierum ook gewoon een goede dag. “It koe alle kanten út”, zo zegt Zijlstra. “We stiene der mei 4-2 sá moai foar. At je it sa fuortgoaie kinne, ja, dat is sûnde.”

Lees hier alle uitslagen van de Freule terug.

Auteur: Omroep Zilt
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?