Binnenkort een feestje te vieren? Deze zaken mogen niet ontbreken! · Foto('s): 
RECLAME

Binnenkort een feestje te vieren? Deze zaken mogen niet ontbreken!

woensdag 26 oktober 2022

LEEUWARDEN – Een van de vele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is een checklist voor feestplanning gebruiken en een tijdlijn voor het evenement ontwikkelen. Je kunt nog steeds een bijzondere bijeenkomst organiseren, zelfs als je geen ervaring hebt met het plannen van feesten. Bij feesten gaat het uiteindelijk om het verbinden van mensen en het gezellig hebben! Een goede manier om een van de beste feesten ooit te organiseren is om dit gedurende het hele proces in gedachten te houden.

Bepaal eerst een thema en een bestedingslimiet

Plan zorgvuldig een datum, maar beperk je niet tot een specifieke dag. Wees flexibel en controleer of de belangrijkste gasten beschikbaar zijn op de datum die je hebt gekozen. Het is ook een goed idee om vooraf bij de locatie na te gaan of ze beschikbaar zijn voor verhuur op de door jou gekozen dag, als je een favoriete locatie hebt waar je je evenement wilt houden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een verjaardagsfeestje?

Een taart mag in ieder geval niet ontbreken wanneer je een verjaardagsfeest viert. Zorg dat je ook kaarsen en een aansteker bij de hand hebt, of je die nu koopt of zelf maakt. Elk feest heeft benodigdheden nodig, zoals versieringen, slingers, tafelgerei, party poppers, ballonnen en meer. De lijst is eindeloos!

Je moet kiezen of je je gasten wel of niet uitnodigt om zich te verkleden in kostuums die passen bij het thema en of je je zaal wel of niet gaat versieren met ballonnen en verlichting die daarbij horen.

Vervolgens ontwikkel je, voordat je feestartikelen voor een thema koopt, een lijst

Voor elke gelegenheid is er een grote verscheidenheid aan feestversieringen beschikbaar, en omdat geen twee feesten hetzelfde zijn, heb je misschien niet alles op de lijst nodig voor jouw feest. Zoals met alles is het te gemakkelijk om te veel uit te geven als je niet oppast. Om dit te voorkomen moet je je aan je budget houden, een lijst maken van de benodigdheden, en rondkijken voor de beste aanbiedingen. Zorg er wel voor dat de locatie er zo goed mogelijk uitziet en dat je alles hebt wat de gasten nodig hebben om te eten, te drinken en zich te vermaken.

De volgende stap is het maken van een gastenlijst

Maak daarom een lijst van potentiële gasten en ga van daaruit verder. Misschien heb je het ideale aantal gasten voor het evenement dat je plant, maar het kan ook zijn dat je het aantal aanwezigen moet verminderen.

Overweeg de relaties tussen de mensen die je kent. Zijn er groepen mensen die het goed met elkaar kunnen vinden, zijn er mensen die je uit wil nodigen omdat je denkt dat ze goed bij elkaar zouden passen, of zijn er mensen die je kent die het totaal niet met elkaar kunnen vinden? Het laatste wat je wilt is dat er halverwege het feest ruzie uitbreekt!

Hebben je bezoekers voedselallergieën of bijzondere dieetwensen?

Plan een menu dat al je bezoekers tevreden stelt en dat eenvoudig te bereiden is als jij de leiding hebt over het koken. Als je externe cateraars inhuurt, zorg er dan voor dat je hen alle relevante informatie geeft voordat ze een menu gaan aanbevelen.

Beslis of je je feest thuis of op een bepaalde locatie wilt geven. Bedenk welke activiteiten je wilt plannen. Hoewel het huren van een locatie je leven kan vergemakkelijken en stress kan verminderen, kan thuis hosten je veel geld besparen.

Bij het plannen van een feest moet je een tijdsbestek aangeven

Als je de duur van je feest weet, kun je beter plannen met je leveranciers, communiceren met je gasten, en hen laten weten wanneer ze moeten verschijnen en wat ze kunnen verwachten.

Je moet ook rekening houden met parkeermogelijkheden voor gasten als je een feest bij jou thuis houdt. Er zullen niet meer dan een paar auto’s op je oprit staan. Zoek de parkeerregels in je buurt uit, en zorg dat je iemand bij de hand hebt om de gasten te helpen bij het vinden van een plekje.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?