Bikini-weer is onderweg! Hoe goed heb jij je aan je goede voornemens gehouden? · Foto('s): 
RECLAME

Bikini-weer is onderweg! Hoe goed heb jij je aan je goede voornemens gehouden?

dinsdag 15 mei 2018

We gaan massaal weer naar de sportschool en gezond eten heeft prioriteit nummer één. Althans, dat waren de goede voornemens van velen van ons begin dit jaar. Of je nou trots of teleurgesteld bent in jezelf, het komt goed! Door het zetten van een paar simpele stappen kun je gezond eten makkelijk integreren in je leefpatroon.

Eigenlijk weten we allemaal wel welke etenswaren we beter niet kunnen kopen en welke recepten passen bij een gezonde leefwijze. Maar het ook echt goed doen, is niet altijd zo eenvoudig. We hebben het allemaal druk en daarom kiezen we vaak voor makkelijke maaltijden. Hiermee bedoelen we niet de kant-en-klaar-maaltijden of een pizza, nee, gewoon voedzame maaltijden die snel klaar zijn.

Koop niets wat je zelf niet wilt eten
Maak in plaats van een boodschappenlijst, desnoods een ‘verbodschappenlijst’. Schrijf de dingen op die je écht niet van jezelf mag eten. Koop dus geen chocolade, chips, snoep of koek. Dit is de eerste stap om ervoor te zorgen dat je geen dingen in huis haalt die je niet wilt eten. Als je wel iets wilt kopen voor je gezin of voor de visite, zorg dan dat dit iets is wat je zelf niet lekker vindt.

Zorg voor een voorraad gezonde producten
Voldoende gezonde producten in huis hebben voorkomt dat je naar een zak chips graait als je trek hebt. Pak in plaats van die zak chips liever fruit met een beperkte hoeveelheid natuurlijke suikers. Bananen, kiwi’s aardbeien en blauwe bessen erg verantwoord. Zorg ook voor iets lekkers voor de hartige trek. Denk daarbij aan een cracker of een rijstwafel met avocado en gekookt ei of aan een lekkere hummus. Snacktomaatjes en worteltjes zijn ook altijd goed om in huis te hebben.

Meer groente en fruit eten
Een tip die je ongetwijfeld al vaker hebt toegepast, is het eten van meer groente en fruit. Dit doe je eenvoudig door fruit of groente toe te voegen aan je ontbijt of lunch. Denk aan een ontbijtje met havermout en appel of yoghurt met granola en fruit. Heb je wat meer tijd voor het maken van een lunch? Denk dan eens aan een salade of broccolisoepje. Ook kun je je boterham beleggen met tomaat, komkommer of bijvoorbeeld met verse spinazie.

Door te kiezen voor meer groenten en minder vlees bij je avondmaaltijd ben je ook automatisch gezonder bezig. Je krijgt minder calorieën binnen namelijk. Wat je ook kan doen, is af en toe een koolhydraatarme maaltijd te bereiden. Als er dagen zijn waarop je weinig beweegt, is een koolhydraatarme maaltijd aan te bevelen. Wat dacht je van courgette- of van bloemkoolnasi? Of van een lasagne ovenschotel met courgette? Denk ook eens aan de groente zoete aardappel en maak frietjes uit de oven.

Plan je maaltijden

Door je maaltijden vooraf te plannen kun je ervoor zorgen dat je gevarieerd eet. Bovendien ben je zo snackmomenten voor doordat je een lekkerder, gezonder alternatief plant. Ook handig bij het plannen van je eetschema is dat je gerichter boodschappen kunt doen.

Vooruit koken of mealpreppen

Mealpreppen klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Als je geen tijd hebt om gezond te koken, zijn er toch veel opties om gezond te eten. Zo kun je binnen no-time al een lekkere salade of snelle groentesoep op tafel zetten. Als je weet dat je de komende week geen tijd hebt om in de keuken te staan, kun je een andere dag alvast een aantal gerechten of grotere porties koken. Deze gerechten zet je in de koelkast of vriezer om ze later in de week weer op te warmen. Denk hierbij aan de vulling voor wraps, pastasaus, stamppot en soepen maar ook aan ovenschotels. Neem voor meer inspiratie, tips en gezonde recepten een kijkje op www.brendakookt.nl. Brenda laat je graag zien dat je op een makkelijke manier een heerlijk maaltje op tafel kunt zetten. Je vindt er uiteenlopende recepten, kooktips, reviews van kookboeken en restaurants. Kortom, alles wat je nodig hebt om jouw goede voornemens vol te houden.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark & Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2025 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?