Zaterdag één en al gezelligheid in dorpshuis Tunawerth. De echte bierliefhebber kwamen hierbij een om te genieten van verschillende soorten bier door proeven, uitleg en zang door Jan Nota.
Jan Nota is werkzaam als leerkracht met daarnaast zijn grote hobby als troubadour, bierkenner, Internationaal biersommelier en in bezit van verschillende horeca/bier diploma’s o.a. StiBON. Geeft hij gedegen uitleg over bier tijdens de uiteenlopende bijeenkomsten. In dorpshuis Tunawerth werd zaterdag 8 verschillende Fryske bieren geprobeerd met de daarbij horende uitleg. Waarbij twee bieren kwamen uit de bierstad van weleer Dokkum, Namelijk Bonifatiusbier en Kald Kletske in Dokkum waren in het verleden 20 brouwerijen verspreid over de binnenstad. Uitleg over het ontstaan van bier, brouwproces en bijhorende gerechten werden besproken. Honing, Moerbei en Gagel veel ingrediënten kunnen als toevoeging in bier worden gebruikt.
Aangevuld met liederen werd het en gezellige avond. De avond werd afgesloten met het bierstachelen, dit is het verwarmen van het bier doormiddel van een roodgloeiende pook. Een opgewarmd biertje ging er in de koude wintermaanden wel in. Door het verwarmen werd het biertje ook nog wat zachter en intenser. Na afloop kwam de troubadour in Jan nog even naar boven met liedjes van vroeger en nu.