Bertus de Graaf met pensioen · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Bertus de Graaf met pensioen

donderdag 22 december 2022

DOKKUM – Bertus de Graaf heeft na ruim 37 jaar werkzaam te zijn geweest bij Oostergo/Dokwurk afscheid genomen: genieten van een welverdiend pensioen. Gezond de eindstreep halen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar de mijlpaal is gehaald en daar is Bertus trots op!

Na een aantal jaren in het vrije bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest kwam Bertus op 1 juli 1985 in dienst van Oostergo. Bertus kon zijn draai in het vrije bedrijfsleven niet vinden, bij Oostergo/Dokwurk vervolgens wel. Met plezier kan hij terugkijken op die tijd, niet dat er geen dieptepunten waren maar je energie haal je uit de hoogtepunten!

Bertus zijn lust en zijn leven was het maaien van de ‘groenstroken’ in met name de gemeente Dongeradeel. Maar zo nu en dan was er ook wel een uitstapje naar Ameland, dan waagde Bertus de overtocht met de maaimachine op de veerboot. De groenvoorziening voelde dan ook als ‘zijn bedrijf’. Helaas kwam aan dit hoofdstuk of beter gezegd dit jongensboek een einde.

Begonnen werd aan een nieuw hoofdstuk, werken binnen de muren van Dokwurk (toen nog Oostergo). Dat was wennen want in het groen had je een andere vrijheid, de wereld om je heen is totaal anders als je intern werkt. Je krijgt als het ware andere prikkels en dat was best wel een uitdaging voor zowel Bertus als ook zijn collega’s (want Bertus was wel altijd heel nadrukkelijk aanwezig).  De uitdaging intern vond hij vooral in het ontdekken en bedienen van een machine. De Quadro-machine was vooral zijn ding en er zijn door de jaren heen miljoenen zakjes van de baan gerold.

Op woensdag 21 december jl. was er een gezellig samenzijn met familie en collega’s in de kantine van Dokwurk. Afdelingsmanager Durk de Jong stond stil bij Bertus zijn werkzaamheden, maar vooral ook bij zijn markante persoonlijkheid. Bertus is iemand die zeer aanwezig is en door zijn humor ook een bijzonder bijdrage leverde aan de sfeer op de afdeling, ja Bertus is iemand die we als Dokwurk zeker gaan missen.

Bertus begint aan een volgend hoofdstuk: veel plezier en vooral gezondheid!

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Bertus de Graaf met pensioen · Foto('s): Eigen Foto's
Bertus de Graaf met pensioen · Foto('s): Eigen Foto's
Bertus de Graaf met pensioen · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?