Belangrijke zege voor de Readtsjes · Foto('s): Leo v/d Galiën
  Leo v/d Galiën

Belangrijke zege voor de Readtsjes

maandag 29 februari 2016

Zwaagwesteinde (zo) heeft zondag de zes punten wedstrijd tegen Drachten weten te winnen. In een doelpuntrijke wedstrijd wonnen de Readtsjes na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 4-2. Door dit resultaat zijn de Westereenders de Drachtsters gepasseerd op de ranglijst in de 3e klas en staan nu op een negende plaats.

De ideale weersomstandigheden en het affiche Zwaagwesteinde tegen Drachten hadden redelijk wat publiek naar Sportpark de Wieken weten te lokken. In de eerste helft kregen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld waarbij de met veel druk naar voren spelende thuisclub zich veel kansen wist te creëren. Een niet te missen kans ontstond na een kwartier spelen toen Jan Eisma na een goede actie een voorzet op maat gaf aan Johan de Vries die vrijstaand voor het doel echter naast schoot. Na vijfentwintig minuten spelen viel eindelijk de verdiende 1-0 toen Jilt Venema de bal in het strafschopgebied ontving, om zijn as draaide en knap met zijn linkerbeen de verre hoek wist te vinden.

Hierna behield de thuisclub het beste van het spel en wist na éénendertig minuten de score te verdubbelen, doordat een Drachtster verdediger een voorzet van Jan Eisma probeerde te onderscheppen maar over zijn eigen doellijn gleed 2-0. In de veertigste minuut kreeg de thuisclub de rekening gepresenteerd voor het missen van de vele kansen wanneer Drachten uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken, het was Anton Vredevoort die kon profiteren van een inschattingsfout van de verder zeer goed keepende Zwaagwesteinde doelman Klaas Atema en simpel de 2-1 ruststand op het scorebord wist te zetten.

In de tweede helft ontstond een open wedstrijd, waarin de beide ploegen meer aan elkaar gewaagd waren, met kansen over en weer waarbij de thuisclub aanvankelijk weer de meeste kansen had en in de éénenzestigste minuut de voorsprong wist uit te breiden naar 3-1. De soms voor de Drachtster defensie ongrijpbare Johan de Vries wist met een prima pass Lieuwe de Roos alleen voor het doel te zetten waarna deze de bal hard en beheerst binnen schoot. Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was bleek een minuut later toen het aan keeper doelman Klaas Atema te danken was dat de Drachtsters niet direct weer wisten tegen te scoren.

In de vijfenzeventigste minuut viel de beslissing, na weer een goede actie op de vleugel van Jan Eisma was het Johan de Vries die nu wel de prima voorzet in het doel wist te werken 4-1. Tien minuten voor tijd verzuimde de thuisclub de 5-1 te maken waarna, via een snelle counter, Dylan Kreeft de 4-2 wist te scoren. Hierna waren er nog enkele hachelijke situaties voor het Zwaagwesteinder doel maar Klaas Atema wist verder onheil te voorkomen, zodat de prima leidende mevrouw Hadders deze sportieve wedstrijd met een 4-2 eindstand beëindigde.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde weer een thuiswedstrijd, namelijk de derby tegen Trynwâlden. Als het de Readtsjes lukt om hetzelfde niveau te halen als deze middag moet het mogelijk zijn om ook deze belangrijke wedstrijd in winst om te zetten.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00