Be Quick VR1 klopt Heerenveense Boys VR1 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick VR1 klopt Heerenveense Boys VR1

maandag 18 april 2016

Op het hoofdveld van Be Quick boekte de hoofdmacht van de dames zaterdag 16 april de tweede overwinning op rij tegen concurrent Heerenveense Boys Vrouwen 1. Aan de start van het seizoen in september 2015 had Heerenveense Boys de dames van Be Quick nog een zware nederlaag bezorgd. De thuisclub had dus wat recht te zetten. De bezoeksters missen al enige tijd hun veelscorende spits Gerieke de Groot en verkeren in een vormcrisis. Dat betekende kansen voor Be Quick voor haar eigen thuispubliek.

Beide teams startten afwachtend aan de wedstrijd. Be Quick probeerde de bezoeksters onder druk te zetten, maar was voorzichtig bij haar aanvallen. Heerenveense Boys was na vier verloren wedstrijden op haar hoede voor een vijfde nederlaag. Dat leidde in de eerste helft tot een felle strijd op het middenveld, maar tot weinig uitgespeelde kansen. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en de ruststand was daarmee logischerwijze 0-0.

In de tweede helft nam de thuisclub het heft nadrukkelijk in handen en zette veel meer druk op haar tegenstander. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden, maar het was lang wachten op de eerste echte uitgespeelde kansen. In de 66e minuut schoot Femke Kingma op doel maar werd haar schot geblokt. Lisanne Kempe reageerde attent op de rebound en tikte bekeken de 1-0 binnen. Daarna was de ban gebroken en was de wedstrijd opengebroken.

De bezoeksters moesten nu komen en gingen verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Heerenveense Boys kroop nadrukkelijk uit de schulp en kreeg via dode spelmomenten ook enkele mogelijkheden. Doordat Heerenveen meer op de aanval speelde, kreeg Be Quick meer ruimte. In de counter kwam Be Quick een aantal malen in kansrijke positie, maar voormalig keepster van Be Quick, Esther Larooi, redde prima.

Vanwege diverse blessurebehandelingen van beide kanten liet scheidsrechter Wijnstra lang doorspelen. In de slotfase kreeg spits Alienke Markies van Heerenveense Boys nog een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar zij kwam net een teenlengte te kort. Daardoor sleepte Be Quick uiteindelijk de belangrijke zwaarbevochten overwinning uit het vuur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00