Be Quick Dokkum introduceert Walking Football: nieuwe manier van voetballen en bewegen als je iets ouder bent · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Be Quick Dokkum introduceert Walking Football: nieuwe manier van voetballen en bewegen als je iets ouder bent

dinsdag 16 juli 2024

DOKKUM – Be Quick Dokkum kondigt met trots de kick-off aan van het nieuwe Walking Football- programma op 2 september 2024. Dit initiatief, biedt een unieke en toegankelijke manier om actief te blijven, sociale contacten te leggen en van de voetbalsport te genieten.

Wat is Walking Football?
Walking Football, of wandelvoetbal, is een aangepaste vorm van voetbal die speciaal is ontwikkeld voor 55-plussers. Het spel wordt gespeeld zonder rennen, waarbij ook lichamelijk contact minimaal is, en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hierdoor worden blessures geminimaliseerd en kunnen oudere spelers langer actief blijven in de sport.

De Kick-Off
Op zaterdag 2 september zal de officiële start van Walking Football bij Be Quick Dokkum plaatsvinden op het Tolhuispark. Het programma begint om 13.30 uur met een introductie. De deelnemers krijgen de kans om zelf mee te doen onder het deskundige oog van Foppe de Haan. We sluiten af met een hapje en een drankje. Ook is er gelegenheid voor een praatje met medespelers/sters en de organisatie.

Belang van Walking Football
De introductie van Walking Football bij Be Quick Dokkum is een belangrijke stap in het bevorderen van gezondheid en welzijn voor leden en nieuwkomers. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging een positief effect heeft op zowel fysieke als mentale gezondheid. Door de toegankelijkheid van Walking Football kunnen ouderen genieten van een gezonde en actieve levensstijl, ongeacht hun fysieke conditie.

Doelgroep
Walking Football is bedoeld voor mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder, ongeacht hun voetbalervaring. Het programma staat voor  iedereen open. Mannen en vrouwen, voor actieve voetballers en voor nieuwkomers die willen kennismaken met de sport. Iedereen uit de regio van Dokkum die op zoek is naar een leuke en sociale manier om in beweging te blijven, is welkom om deel te nemen.

Aanmelding en Informatie
Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via mail: walkingfootball@bequickdokkum.nl of zich op de dag zelf inschrijven bij het sportcomplex. Deelname aan de kick-off is gratis en deelnemers worden aangemoedigd om sportieve kleding en geschikt schoeisel mee te nemen. We gaan het wekelijkse terugkerende uurtje sporten en sociaal met elkaar zijn, doen onder de deskundige leiding van een 4-tal trainers. Naast de deskundige leiding zijn wij er ook trots op dat de KNVB en het Ouderenfonds ons als één van de 12 clubs in Nederland heeft geselecteerd. Wij zijn beide organisaties dan ook dankbaar met de ondersteuning.

Toekomstplannen
Na de kick-off op 2 september zal Walking Football een vast onderdeel worden van het activiteitenprogramma van Be Quick Dokkum. Er worden wekelijks trainingen georganiseerd, en er is ook ruimte voor een gezellige 3e helft.

Hoe deel te nemen
Voor meer informatie over Walking Football bij Be Quick Dokkum, inclusief het programma, aanmeldingsformulieren en contactgegevens, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de club: www.bequickdokkum.nl Contactgegevens: Be Quick Dokkum Tolhuispark 3, 9101 DZ Dokkum E-mail: walkingfootball@bequickdokkum.nl. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de kick-off op 2 september om 13.30 uur en samen met ons de aftrap te geven voor een nieuwe, gezonde en sociale voetbalervaring.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Be Quick Dokkum introduceert Walking Football: nieuwe manier van voetballen en bewegen als je iets ouder bent · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?