Be Quick Dokkum houdt HZVV niet af van kampioenskoers · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum houdt HZVV niet af van kampioenskoers

zondag 03 februari 2019

Afgelopen zaterdagmiddag stond in de 1e klasse E HZVV tegen Be Quick Dokkum -de koploper tegen de hekkensluiter – op het programma. Wat voor Be Quick op voorhand een onmogelijke missie leek, punten meenemen uit Hoogeveen, zag er aan het eind van de eerste helft met 0-0 op het scorebord, nog hoopvol uit. Na 90 speelminuten was de harde werkelijkheid dat Be Quick met 5-0 verloor en een illusie armer zonder punten de thuisreis moest aanvaarden.

Henk Konings had het team goed neergezet in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Eerste helft hield Be Quick goed stand tegen een technisch en fysiek sterk HZVV. De Hoogeveners voetbalden sterk maar de Dokkumers stelden er goed voorcheckend voetbal tegenover. In de omschakeling werd er kort en snel door Be Quick gecombineerd wat in de 26e minuut resulteerde in een mooie aanvalsopzet over rechts. Piet Raap passeerde enkele HZVV ers en mikte met links in de verre hoek. De bal zou in de kruising zijn verdwenen maar de keeper van HZVV tikte het leer net uit de goal.

In de tweede helft tapten zowel HZVV als Be Quick uit een ander vaatje. De thuisploeg zette duidelijk meer druk en strafte tot twee keer toe defensieve slordigheden van Be Quick af. In de 52-ste minuut keek Be Quick tegen een 2-0 achterstand aan. In het half uur dat hierop volgde bouwde HZVV de voorsprong uit tot 5-0. Door een kleine overtreding die binnen de zestien werd gemaakt, besloot de scheidsrechter B. Volders de bal op de stip te leggen. Met een penalty zette Yoran Popovic de stand op 4-0.

Bij het laatste doelpunt hielp de verdediging van Be Quick haar tegenstander volledig in het zadel, door de bal simpel bij tegenstander in de voeten te schuiven, ook hier wist Yoran Popovic wel raad. Volgende week speelt Be Quick Dokkum thuis tegen PKC.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00