Badeendjesrace levert € 5000,- op voor ‘De Ferbiner’ · Foto('s): Marit Anker
  Marit Anker

Badeendjesrace levert € 5000,- op voor ‘De Ferbiner’

donderdag 09 mei 2024

DOKKUM – Op Koningsdag werd voor de achtste keer de badeendjesrace gehouden en het spektakel is daardoor inmiddels een vast onderdeel geworden op deze feestdag. De zesduizend badeendjes werden te water gelaten door o.a. Jolanda Heeringa (Leger des Heils) en vervolgens door Brandweer Dokkum richting de finish begeleid.

“De Ferbiner, zo heet de koffie- en theefiets, en die kan een belangrijke rol spelen om mensen met elkaar te verbinden. Op die manier kunnen contacten worden gelegd en opgebouwd. De buurtkamer Bij Bosshardt van het Leger des Heils in Dokkum is een ontmoetingsplek waar deze contacten soms uitmonden in mooie vriendschappen”, vertelt Kor Lei, een vrijwilliger op die locatie.

Niet iedereen die het nodig heeft, durft zelf de stap te nemen om naar de buurthuiskamer op de Oostersingel 15 in Dokkum te komen. Om die drempel te verlagen, gaat het Leger des Heils met deze fiets naar de mensen toe. Om een kopje koffie of thee uit te delen of gewoon voor een praatje. “Zo simpel, maar zo broodnodig voor een deel van deze, vaak eenzame, mensen in onze samenleving. De fiets zorgt voor verbinding en is tevens een gebaar om gezien en gehoord te worden door vrijwilligers en medewerkers van het Leger des Heils”, aldus Jolanda Heeringa.

Scholen en verenigingen hadden in de voorverkoop ruim 2000 loten verkocht en zij hebben voor elk verkocht lot een euro ontvangen. De rest van de loten werd verkocht door leden van Lionsclub Noordoost-Friesland, initiatiefnemer van deze actie. Op Koningsdag werd er ook nog een record aan loten verkocht. Dat gaf aan dat de actie door veel mensen gedragen werd en ervoor heeft gezorgd dat het doel behaald is, namelijk de fiets kan aangeschaft worden.

De eerste prijswinnaar, Kees Wielstra, meldde zich vlot en heeft de Big Green Egg inmiddels ontvangen. Prijswinnaars kunnen zich melden bij Notaris Hellema op de Hogepol 5 te Dokkum.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?