AUDIO: Scheidsrechter kon belediging over handicap niet constateren · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

AUDIO: Scheidsrechter kon belediging over handicap niet constateren

maandag 11 april 2016

‘Ik heb het zelf niet geconstateerd anders was het een gele of rode kaart geweest’, dat zei scheidsrechter Roel Dijkstra uit Feanwâlden na afloop van de gestaakte wedstrijd dit weekend tussen W.T.O.C. en Leovardia. ‘Ik heb het feit niet kunnen constateren, er gebeuren nou eenmaal dingen achter je rug om, ik fluit 33 jaar en dit is voor het eerst dat ik een wedstrijd gestaakt heb, een heel vervelend gevoel’. Na een dik uur spelen werd door een speler van het team uit Leeuwarden een kwetsende opmerking gemaakt over de handicap van Sybren Bosma (W.T.O.C.). Hierna liep het emotioneel uit de hand en werd het duel gestaakt.

‘Er was zo enorm veel commotie en een opstootje dat ik besloot tot een afkoelingsperiode van tien minuten’, vervolgde Dijkstra voor de microfoon van verslaggever Anton van der Meer van Rûnwei Sport. ‘Nogmaals ik heb het zelf niet gehoord, maar de speler van Leovardia heeft toen zijn excuses aangeboden, daar zit in besloten dat hij mogelijk wel iets geroepen heeft wat ernstig genoeg was, waardoor de sfeer zodanig werd dat het voor mij niet verantwoord was verder te spelen en daarom heb ik besloten de wedstrijd te staken, het is aan de bond nu om te bepalen hoe het verder gaat.

André Posthuma van Leovardia heeft spijt dat hij niet meteen de betreffende speler naar de kant haalde. De trainer laat dit optekenen in de Huis aan Huis. ‘Triest dat zoiets gebeurd is. Natuurlijk neem ik daar afstand van. Achteraf gezien baal ik er ook van dat ik niet meteen zelf mijn speler eraf heb gehaald. Men mag mij verwijten dat ik op het moment zelf niet als zodanig heb gehandeld, dat spijt me oprecht. Ik heb WTOC toegezegd dat ik hem de volgende keer in ieder geval niet op ga stellen”, zo laat hij weten aan de krant uit Leeuwarden. De moeder van Bosma plaatste zondag een oproep op Facebook, waarin ze de KNVB vraagt om de rug te rechten en te laten zien dat ze de campagne ‘Zonder respect geen voetbal’, daadwerkelijk toe te passen. Het bericht werd duizenden keren gedeeld.

Beluister hieronder het interview van Anton van der Meer (RTV NOF) met scheidsrechter Roel Dijkstra na afloop van W.T.O.C. – Leovardia.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?