VIDEO: Benelux Tour 2021 van start in Noordoost-Fryslân · Foto('s): Gemeente Noardeast-Fryslân
  Gemeente Noardeast-Fryslân

VIDEO: Benelux Tour 2021 van start in Noordoost-Fryslân

maandag 05 juli 2021

DOKKUM – Gemeente Noardeast-Fryslân is eind augustus 2021 gastheer van de start van de 7-daagse Benelux Tour, de voormalige BinckBank Tour. De organisatie is in handen van de gemeente Noardeast-Fryslân en de provincie Fryslân. Dit is de enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd van Nederland en België. De inwoners van beide landen krijgen de mogelijkheid om de beste ploegen en wielrenners van de wereld dicht bij huis aan het werk te zien. De tocht gaat door Noordoost Fryslân en zal, naast de stad, meerdere dorpen in verschillende gemeenten aandoen. 

Ploegenpresentatie
Het decor hiervoor is de historische Elfstedenstad Dokkum. De renners van alle ploegen die deelnemen aan de Benelux Tour, worden gepresenteerd in bootjes op het water van het Lyts Djip (het Klein Diep). Voor het publiek zijn de renners te bewonderen langs de Suupmarkt, de Zijl en de Vleesmarkt.

De start van deze profronde is op maandag 30 augustus
De aftrap vindt plaats in Surhuisterveen, gemeente Achtkarspelen. De route gaat verder via de gemeenten Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, het Hogeland en Noardeast-Fryslân. De finishplaats van de eerste etappe is in Dokkum. Er is dan ongeveer 170 km. afgelegd.

Luister hier naar verslaggever Ben de Jager in gesprek met organisator Jo van Remortele

“Met de Benelux Tour kunnen wij Fryslân opnieuw als sport- en fietsprovincie promoten”
“Met de komst van de Benelux Tour naar het Noordoosten van onze prachtige provincie zetten we Fryslân weer op de kaart als dé fietsprovincie”. Gedeputeerde Sander de Rouwe is enthousiast! “We kijken uit naar de komst van het profpeloton, ditmaal op Noordoost Friese wegen.”

“Vergeet de nevenactiviteiten als de scholenchallenge en de actie ‘doortrappen’ niet”
Rondom de Benelux Tour worden verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Wethouder Jelle Boerema rekent erop dat het evenement duizenden bezoekers naar de meest noordelijke stad van de Elfstedentocht trekt. De Benelux Tour zal sterk bijdragen aan de gebiedspromotie van de regio Noordoost Fryslân.

Op zaterdag 28 augustus is er de mogelijkheid om een toertocht te rijden. De organisatie hiervan is in de vertrouwde handen van het wielercomité van Surhuisterveen.

De organisatie van de Admiraliteitsdagen komen met een alternatief programma
De bekende ‘Admiraliteitsdagen’ gaan in 2021 niet door. Wel zorgen ze voor een bruisend alternatief, in samenwerking met andere organiserende partijen in de stad. De kick-off van de sportieve activiteiten is vóór de presentatie van de renners op 29 augustus. Dat is de start van de weken van de Admiraal.

Meer informatie
Houd voor verdere informatie de gemeentelijke pagina in de krant en de website in de gaten Vanaf nu wordt regelmatig informatie doorgegeven. Er is een projectpagina, www.noardeast-fryslan.nl/beneluxtour Hier komt onder andere het parcours op, wegafsluitingen, nevenactiviteiten enzovoort. Ook komt er een evenementenpagina op Facebook. Heeft u vragen? Die kunt u stellen via het mailadres: beneluxtour@noardeast-fryslan.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?