ASC rekent af met ‘maandag-syndroom’ en Broekster Boys · Foto('s):

ASC rekent af met ‘maandag-syndroom’ en Broekster Boys

woensdag 20 april 2016

Maandag 18 april moesten de zaalvoetballers van ASC afreizen naar Damwâld voor de wedstrijd bij Broekster Boys 1. Traditioneel heeft ASC het op maandagavond altijd lastig, en zo ook waren de voortekenen voor deze wedstrijd niet al te best, omdat er op het moment van vertrekken slechts 5 beschikbare spelers (Alle Kramer, Tamme de Boer, Nico Brandsma, Peter de Beer en Alberto Elzinga). over waren.

Het vertrouwen voorafgaande aan deze wedstrijd was dan ook niet heel groot, maar gespeeld worden moest er toch. Om 20.00 uur werd er in Sporthal ‘de Boppeslach’ afgetrapt, en was het Broekster Boys dat de bal opgedrongen kreeg door de mannen uit Augustinusga, Surhuizum en omstreken.

Broekster Boys kon maar weinig gevaar stichten ondanks het vele balbezit en een ‘goed staand’ ASC wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. Na 5 minuten was het Tamme de Boer die na een prima pass van Alberto Elzinga de score voor ASC opende en met een fraaie treffer de 0-1 op het scorebord zette. Broekster Boys leek niet echt onder de indruk van de ‘vijf’ van ASC en dacht waarschijnlijk dat het wel goed zou komen. Toch was het ASC dat in de 16e minuut na weer een prima uitgespeelde counter op een 0-2 voorsprong kwam, toen Tamme de Boer de opkomende Nico Brandsma voor het doel vond, die scoorde.

ASC verdedigde uitstekend, en Broekster Boys wist eigenlijk geen gaatjes te vinden, want veel verder dan wat afstandsschotjes kwam het eigenlijk niet. De 0-3 was weer een fraaie, het was doelman Alle Kramer die de bal diep op Tamme de Boer wierp. Deze nam de bal in één keer aan, en nog voordat de bal de grond raakte, nam hij deze ongenadig hard op de pantoffel en gaf de goalie van Broekster Boys het nakijken. Met nog een minuut of 8 te gaan in de eerste helft leidde ASC, geheel tegen de verwachting in, en wist Broekster Boys zich hier eigenlijk geen raad mee. Het geloof in een goed resultaat nam bij ASC naarmate de wedstrijd vorderde verder toe, en de tomeloze inzet die het tentoonspreidde betaalde zich na 22 minuten zelfs uit in een 0-4 voorsprong, toen Nico Brandsma werd bediend door Tamme de Boer. Met een ‘comfortabele’ 0-4 voorsprong gingen ‘de vijf’ van ASC de korte pauze in, en werd er vastgesteld dat het voor een maandagavond wel ‘monsterachtig’ best ging.

Na de korte onderbreking moest Broekster Boys iets verzinnen om niet helemaal kansloos ten onder te gaan, en voerde het de druk nog maar eens op. ASC was echter nog niet onder de indruk en loerde eens te meer op de counter, en na 27 minuten was deze dan ook messcherp, maar was het de keeper van Broekster Boys die redding bracht. Hij deed dit echter vrij onhandig met de handen buiten zijn halve cirkel, wat hem een gele kaart en ASC een vrije trap opleverde. De vrije trap werd genomen door Tamme de Boer. Deze trof ongenadig hard het net, wat een 0-5 voorsprong voor ASC opleverde.

Met nog ruim 20 minuten te spelen leek het er toch echt op dat ASC met het maandagavond-syndroom zou gaan afrekenen, ondanks het gebrek aan wissels. Met nog een kwartier op de klok deed Broekster Boys eindelijk wat terug maar of er gesteld kan worden, dat met de 1-5 de spanning in de wedstrijd terug was, nee dat niet. ASC stond als een huis, en wenste daar deze avond niet meer van af te wijken. Na de 1-5 kreeg ASC nog steeds kansjes, maar schoten van Peter de Beer en Alberto Elzinga misten net een beetje kracht of precisie. Toch wist ASC de voorsprong in de 43e minuut weer uit te bouwen naar 5 doelpunten, de 1-6 was weer een 1-2-tje tussen Tamme de Boer en, de maker van dit doelpunt, Nico Brandsma. Hoe de 1-7 precies ontstond blijft nog wat onduidelijk, maar via via kwam de bal uiteindelijk bij Tamme de Boer terecht die, als ‘stijf’ links te boek staand, de Broekster Boys keeper met zijn rechter kansloos liet. De winst kon ASC niet meer ontgaan, en de 2-7 van Broekster Boys met nog 2 minuten spelen was dan ook puur van statistische waarde, en tevens de eindstand.

Een fantastische wedstrijd met een fantastisch resultaat voor de mannen van ASC, te meer omdat het zich deze avond zonder wissels moest behelpen, die met z’n vijven lieten zien dat er op inzet en karakter toch nog veel mogelijk kan zijn op een maandagavond. Er resten ASC dit seizoen nog twee (thuis)wedstrijden en wel tegen de nummers 1 en 2 van de competitie (Futsal Buitenpost 2 en Blauw Wit’34 3) zodat de mannen uit Augustinusga, Surhuizum en omstreken op 11 en 18 mei nog eens vol aan de bak kunnen, beide keren is in de Surventohal te Surhuisterveen de aftrap om 20.00 uur).

© Verslag: Peter Groenland

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00