Anjum heeft aan één helft genoeg · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Anjum heeft aan één helft genoeg

zondag 15 september 2024

EANJUM – Op een zonnig Kolkenfjild te Eanjum werd de vierde officiële wedstrijd in de historie tussen Anjum en Blija gespeeld. Net als de vorige drie ontmoetingen werd ook de vierde door de withemden in winst omgezet. En net als in het seizoen 2019-2020 stond er na 90 minuten een 5-1 uitslag op het scorebord.

Anjum startte met stand in keeper Anne Weening tussen de palen. Voor hem in de verdediging was er de come-back van Gerwin Dijkstra. Een hardnekkige blessure zorgde voor een afwezigheid van een compleet seizoen. Nu waren er de eerste 45 minuten na een lange periode van afwezigheid. Anjum legde de basis van deze ruime bekeroverwinning in het eerste bedrijf. Mooie aanvallen zorgden voor evenzo mooie doelpunten. De rust werd aangevangen met een 4-0 tussenstand. De doelpuntenmakers waren Johan Boersma ( 2x), Arjen Schregardus en Douwe Dijkstra. Laatstgenoemde scoorde in het laatste kwartier van de wedstrijd zijn tweede en Anjums vijfde doelpunt.

Door de overwinning van Ouwe Syl (3-2) op VIOD mogen de Bildtkers zich opmaken voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Voor VIOD en Anjum rest de strijd om de punten in de kompetitie. En laat dat nou het affiche van volgende week zijn. Op sportpark Treffers Heech te Driezum wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. Inzet zijn de eerste drie punten van het seizoen 2024-2025.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00